Uppsala kommun

Pressinbjudan: Nytt program för ökad trygghet och säkerhet i Uppsala kommun

Dela

Välkommen till pressträff om det nya programmet för trygghet, säkerhet och brottförebyggande arbete. Programmet sammanfattar kommunens övergripande strategiska arbete inom området och fokuserar på trygghetsskapande och brottsförebyggande insatser över tid.

I Uppsala kommun är trygghet en rättighet för alla och ingen ska begränsas av otrygghet eller oro att utsättas för brott. Uppsala kommun har nolltolerans mot brott och alla ska känna sig trygga i kommunen oavsett vem du är och var du bor.

För att åstadkomma detta presenterar Uppsala kommun: Programmet för trygghet, säkerhet och brottsförebyggande arbete. Pressträffen inleds med en överblick av säkerhetsläget i kommunen och sedan presenteras programmet för trygghet, säkerhet och brottsförebyggande arbete.

Vid pressträffen möter du:

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, Anders Fridborg, kommunens säkerhetschef och Sofia Westring, Enhetschef inom Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet.

Tid och plats:

Torsdag 16 juni, klockan 11, Stadshuset, Uppsalarummet.

Efter pressträffen finns möjlighet till enskilda intervjuer.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Magasin X får Uppsala kommuns arkitekturpris 202220.6.2022 11:48:03 CEST | Pressmeddelande

Årets Uppsala kommuns arkitekturpris går till Magasin X vid Uppsala Central. Detta kontorshus i trä öppnar för nya sätt att arbeta både flexibelt och framtidsinriktat. – Magasin X visar att det går att kombinera god arkitektur med innovation och hållbarhet. Uppsalaborna kan vara stolta över hur mycket av det vi bygger som är av så pass hög kvalitet, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande och medlem i juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum