Linköpings kommun

Pressinbjudan: Nytt unikt samverkansavtal utvecklar framtidsstaden Linköping

Dela

Välkommen till startskottet för utvecklingen av framtidens stadskärna! Tillsammans har nyckelaktörerna i Linköping tagit fram en gemensam målbild och inriktning för hur stadskärnan ska utvecklas.

Under kommande decennier står Linköping inför en omvälvande utveckling. Staden har växt kraftigt och stadskärnan behöver utvecklas och förnyas. Etableringen av Ostlänken med nytt resecentrum innebär en framtida utökad innerstad som skapar nya möjligheter för stadskärnan. För att möta dessa utmaningar har nyckelaktörer som kommunen, fastighetsägare, handlare, kulturaktörer, krögare och stora arbetsgivare tagit fram en gemensam avsiktsförklaring för hur stadskärnan ska utvecklas. Avsiktsförklaringen innebär ett nytt sätt att samarbeta och utveckla framtidsstaden Linköping. Med en tydligare gemensam målbild och ett tätare samarbete skapar vi tillsammans en tätare, mer levande och mångfacetterad stadskärna.

Media välkomnas till det gemensamma startskottet för kommande arbete enligt avsiktsförklaringen.

När? 15 juni, klockan 11.00

Var? Vi startar på Stora torget, utanför Stora hotellet, och tar oss gemensamt till Lilla torget. 

Deltagare: Fastighetsägarna som tecknat avsiktsförklaringen, kommunens politiska ledning samt representanter från näringslivet i stadskärnan. 

Avsiktsförklaringen för Framtidens stadskärna finns bifogad.

Dokument

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum