Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Offentliggörande av förslag till Jönköpings kommuns arkitekturstrategi

Dela

Torsdagen den 5 maj kl. 11 offentliggörs förslaget till första arkitekturstrategin i Jönköpings kommuns historia. Strategin ska bli en gemensam plattform för dialog och ett kunskapsunderlag som ska bidra till bättre samsyn och bättre gemensamma processer.

På uppdrag av kommunfullmäktige i Jönköpings kommun har stadsbyggnadsnämnden tagit fram ett förslag på en arkitekturstrategi. Strategin uttrycker kommunens vilja och ambition kring arkitektur och gestaltning, och blir ett verktyg för att öka kunskapen om arkitekturens betydelse. Genom samsyn kan kommunen tillsammans med andra aktörer höja den arkitektoniska nivån på det som byggs i Jönköpings kommun, samtidigt som viktiga karaktärer i städer och stadsdelar bevaras.

Under pressträffen presenteras förslaget till arkitekturstrategin, som tas upp för beslut i stadsbyggnadsnämnden 12 maj. Nästa steg är behandling i kommunstyrelsen och beslut i kommunfullmäktige innan förslaget blir ett styrande dokument för arkitektur i Jönköpings kommun.

Medverkande:
Anders Samuelsson (C), ordförande Stadsbyggnadsnämnden
Niklas Sigvardsson (S), förste vice ordförande Stadsbyggnadsnämnden
Bengt Regné (M), andre vice ordförande Stadsbyggnadsnämnden
Bengt Mattias Carlsson, stadsarkitekt Jönköpings kommun
Cecilia Idermark, planarkitekt Jönköpings kommun

Tid: torsdag 5 maj kl. 11

Plats: Galleriet, Rådhuset

Mer information
På jonkoping.se finns mer information om arbetet med Jönköpings kommuns arkitekturstrategi:

https://www.jonkoping.se/trafikstadsplanering/planarbeteochsamhallsbyggnad/stadsmiljoprogramocharkitektur/arkitekturstrategi.4.5edfab8c179c697ef4e33dd2.html

Nyckelord

Kontakter

Anders Samuelsson (C), ordförande Stadsbyggnadsnämnden
070-696 30 17

Bengt Mattias Carlsson, stadsarkitekt
036-10 59 70

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum