Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Om krisen eller kriget kommer – lokal broschyr till stöd för invånare i Norrköpings kommun

Dela

Med stöd av medel från MSB, och utgångspunkt i Norrköpings kommuns egen målsättning i kommunens risk- och sårbarhetsanalys att öka förmågan hos invånare i Norrköping att klara sig själva ett antal dygn vid samhällsstörningar, har Norrköpings kommun tagit fram en lokal variant av MSB:s broschyr ”Om krisen eller kriget kommer”. Broschyren kommer att spridas till samtliga hushåll i Norrköpings kommun under vecka 16.

Utöver en ökad beredskap är syftet med broschyren även trygghetsskapande. Bland annat tar den upp vilka kriser som har störst sannolikhet att inträffa i Norrköpings kommun, och genom att man som kommuninvånare får ökad kännedom om detta, ökar också möjligheten att hantera olika kriser på ett bra sätt. Broschyren tar även upp andra områden som till exempel hemberedskap, viktiga telefonnummer, vad kommunen gör vid störningar i samhället samt hur man skapar sin egen krisplan. Den har tagits fram i samverkan mellan kommunens säkerhetsavdelning och kommunikationsavdelning

Media är välkomna på en förhandspresentation av broschyren för att ta del av innehållet och få information om kommunens arbete med att öka den lokala beredskapen för oförutsedda händelser.

Medverkande: Richard Tjernström, säkerhetsdirektör, Katarina Jouper, beredskapssamordnare samt Louise Flygt, kommunikationsdirektör

Datum: torsdagen den 7 april
Tid: klockan 08:30-09:30
Plats: Strykbrädan, Laxholmstorget 3, våning 3

Kontakt:
Katarina Jouper
Titel: beredskapssamordnare
Telefon: 072-593 61 69

Fakta MSB:s anslag 2:4 Krisberedskap
MSB:s inriktning för anslag 2:4 utgår från områden som identifierats i den nationella risk- och förmågebedömningen (NRFB) och som är viktiga att stärka i samverkan med andra, vilket är en av utgångspunkterna för att få ta del av medel från anslaget. Finansieringen från anslag 2:4 Krisberedskap har fått en ny inriktning 2022-2023 och inriktas mot fyra större områden som myndigheterna kan söka medel för att stärka: Samverkan och ledning, Kommunikation med allmänheten, Hantering av resurser, samt Farliga ämnen, CBRNE.

____________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum