Trafikverket

Pressinbjudan: Öppen tunnel den 17 april i Gamla Uppsala

Dela

Järnvägstunneln i Gamla Uppsala är färdig. Söndagen den 17 april bjuds allmänheten in att fira denna milstolpe, när Trafikverket arrangerar Öppen tunnel.

För första och sista gången släpps allmänheten in i den nya, 610 meter långa, järnvägstunneln under Gamla Uppsala. Förutom själva tunneln kommer besökarna också att få bekanta sig med de tunga arbetsmaskinerna, studera de 3D-modeller som ersätter pappersritningar, och se hur det går till när rälsdelar svetsas ihop. Representanter för Trafikverket och Uppsala kommun finns på plats för att svara på frågor, liksom arkeologerna som har stått för utgrävningarna inför bygget. Trafikverket bjuder på fika.

Det finns begränsat med parkeringsplatser vid byggplatsen, så besökarna ombeds ta buss eller cykel till evenemanget. För medias representanter finns ett par reserverade parkeringsplatser utanför projektkontoret i Gamla Uppsala skola.

Tid: Söndagen den 17 april, klockan 11.00-15.00

Plats: Parkering för media vid Trafikverkets projektkontor, Vattholmavägen 95 (”gamla” Gamla Uppsala skola)

Läs mer om projektet:

http://www.trafikverket.se/nara-dig/Uppsala/projekt-i-uppsala-lan/Gamla-Uppsala/

(Bifogade bilder är fria för publicering. Foto: Trafikverket)

Kontakter

För ytterligare information, kontakta:
Malin Lingh, projektledare Trafikverket, 070-329 84 00
Susanne Rundström, projektkommunikatör Trafikverket, 070-724 76 99
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum