Trafikverket

Pressinbjudan: Öppet hus om fler spår mellan Lund och Flackarp

Dela

Trafikverket startar nu samrådsprocessen om utbyggnad av järnvägen mellan Lund och Flackarp och bygget av en ny pågatågsstation i närheten av Klostergården. Det blir öppet hus på Grand Hotel i Lund den 14 oktober.

– Vi vill ta del av allmänhetens synpunkter och förslag innan planeringen drar igång. Som boende i området har man en massa värdefulla kunskaper, säger Wiveca Mauritz, projektledare på Trafikverket.

Detta är ett första, förutsättningslöst samrådsmöte i tidigt skede och inga konkreta förslag finns ännu att presentera. Inbjudningar har gått ut till boende i anslutning till området och även annonserats i dagspress.

Media välkomnas till Öppet hus
Tid: onsdag 14 oktober klockan15.00 – 20.00. Det blir projektpresentation vid två tillfällen, klockan.15.30 och 18.30.
Plats: Grand Hotel i Lund. På plats finns projektledningen från Trafikverket, Lunds och Staffanstorps kommuner samt projekterande konsult.

Läs mer om projektet på Trafikverkets hemsida: Lund-Flackarp.

Nyckelord

Kontakter

Wiveca Mauritz, projektledare, 010-123 22 64
Trafikverkets pressjour: 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: www.trafikverket.se Pressrum: www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum