Trafikverket

Pressinbjudan: Öppet hus om snabbcykelväg mellan Malmö och Lund

Dela

Trafikverket vill tillsammans med Malmö, Burlöv, Staffanstorp och Lund bygga ett snabbcykelstråk mellan Malmö och Lund. I nästa vecka hålls de första samrådsmötena med allmänheten, i Åkarp och Hjärup.

Snabbcykeltråket ska göra det enklare och säkrare att cykelpendla och förhoppningsvis öka antalet cykelpendlare. Det ska bli en flerfilig cykelväg utan hinder och med bra anslutningar till hela cykelnätet mellan Malmö och Lund. Byggstart blir det tidigast 2021.

Att möta och ta del av allmänhetens synpunkter är viktigt under hela planeringsprocessen, därför ordnas ett antal samrådsmöten i form av Öppet hus.


Media välkomnas till Öppet hus!

10 maj i Åkarp klockan 16-19
Dalslundsskolan, Elevvägen 2, Åkarp

11 maj i Hjärup klockan 16-19
Församlingsgården, Stationsstigen 14, Hjärup

Medarbetare från Trafikverket och kommunerna är på plats.

Nyckelord

Kontakter

Nina Hydbom Drennan, projektledare,
0707-24 55 84
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum