Norrköpings kommun

​Pressinbjudan: Öppna förskolans mobila sommaraktivitet

Dela

För att förbättra tillgängligheten till öppna förskolan och familjecentralerna i Norrköping satsar kommunen på ett mobilt team. Öppna förskolans mobila team kommer att finnas i parker runt om i staden under sommaren. Media inbjuds till ett tillfälle.

Bild: Shutterstock
 

Utbildningsnämnden i Norrköpings kommun har valt att satsa på en kompletterande mobil verksamhet till de nio befintliga öppna förskolorna och familjecentralerna. Syftet är att förstärka arbetet med förbättrade livsvillkor för barn i åldern 0 till 6 år, genom att ge fler möjligheter till aktiviteter under sommaren.

Mobila teamet öppna förskolan samverkar med olika organisationer och föreningar såsom Stadsbiblioteket och Portalen, för att knyta kontakter med familjer som inte hittat till öppna förskolan/familjecentralen tidigare. Ett av de prioriterade områdena är Marielund, där det bor många barnfamiljer med olika kulturell bakgrund.

I samarbete med projektet Tidig insats 0-3 år och socialkontoret kommer mobila teamet ha sommaröppet under veckorna 27–30, och finns då på följande platser:

  • Tisdagar i lekparken, Marielund, klockan 10.00–13.00
  • Onsdagar i Portenparken, Hageby, klockan 10.00–13.00
  • Torsdagar i Vasaparken, klockan 10.00–13.00

Beachflaggor visar var verksamheten befinner sig.

Media inbjuds till ett tillfälle med mobila teamet öppna förskolan.

Datum: tisdag den 3 juli 
Tid: klockan 10.00–13.00 
Plats: lekparken på baksidan av öppna förskolans lokal, Bergslagsgatan 18, Marielund

Varmt välkomna!

På hemsidan finns mer information om mobila teamet öppna förskolan.

Kontaktpersoner: 
Anna Lindvall 
Titel: förskollärare, mobila teamet 
Telefon: 072-597 09 65

Maria Jussila 
Titel: förskollärare, mobila teamet 
Telefon: 072-597 09 67

__________________________________________________________________________________ 
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör 
Telefon: 072-598 66 75

 

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum