Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Periferin i centrum II på Konstmuseet

Dela

Konstmuseet hälsar välkommen till den andra delen i utställningsserien ”Periferin i centrum”, som fokuserar på museets stora grafiksamling. I den här delen studeras ramarna närmare i den franska grafiken från 1600- och 1700-talen.

Bild: Bernard Picart (1673-1733), "Philippe hertig av Orléans" (efter Antoine Coypel), kopparstick, etsning.
 

Ramen avbildades ofta i den franska grafiken och blev på så vis en viktig del av motivet. Ramarna kan ge ledtrådar till vem som avbildats och i vilket sammanhang personen verkat. I utställningen ses bland annat konstnärer, skådespelare och trädgårdsmästare fantasifullt omgivna av detaljerade ornament.

Utställningen ”Periferin i centrum II” är producerad av Norrköpings Konstmuseum och visas av museets intendenter och pedagoger under perioden 28 februari till 7 oktober 2018.

Media hälsas välkommen till en pressvisning innan utställningen öppnar.

Datum: tisdag den 27 februari
Tid: klockan 10.00
Plats: Norrköpings Konstmuseum

Kontaktpersoner: 
Martin Sundberg
Titel: utställningsintendent
Telefon: 011-15 26 06

Linn Bennich
Titel: presskontakt
Telefon: 073-020 26 04

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75 

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum