Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Politiker, forskare och näringsliv diskuterar framtidens hållbara transporter den 27 augusti

Dela

Hur kan Sverige nå de transportpolitiska målen och skapa innovativa lösningar för hållbara och effektiva transporter? För fjärde året i rad samlas ledande forskare och företrädare för näringsliv och samhälle för att diskutera utmaningar inom transportområdet under Transporteffektivitetsdagen (Treff) i Örebro den 27 augusti.

Konferensen anordnas av Closer vid Lindholmen Science Park och Northern LEAD vid Chalmers och Göteborgs universitet i samarbete med Region Örebro län. Tillsammans vill man skapa en mötesplats för att utveckla och sprida kunskap om hur transporter kan göras mer effektiva.

– För att lyckas möta de utmaningar transportsystemet står inför krävs det att bransch, näringsliv och politiker tar ett helhetsgrepp tillsammans för att effektivisera och göra transporter mer hållbara. Det kräver gränsöverskridande samarbete och dialog. Treff kan vara med och bidra till det, säger Sofie Vennersten, programansvarig på Closer och en av moderatorerna på Transporteffektivitetsdagen.

Årets konferens hålls i anslutning till Örebro Transport & Logistikdagar. Fabian Ilgner, Transportstrateg på Region Örebro län förklarar varför man har valt att engagera sig i Treff.

– Logistikbranschen är stark i Örebroregionen. Vi på Region Örebro län har vid olika tillfällen blivit kontaktade av näringslivet och fått förfrågan om det vore möjligt för näringslivet att lära sig om globala trender och utmaningar inom logistiksektorn. Eftersom Treff erbjuder just det senaste inom transporteffektivitet tänkte vi att det vore väl utmärkt om vi skulle kunna få konferensen till Örebro i år.

Höjdpunkter ur programmet den 27 augusti

  • Infrastrukturminister Anna Johansson om framtidens transportsystem – effektivt, hållbart och innovativt.
  • Torbjörn Suneson, tillförordnad generaldirektör, Trafikverket om Trafikverkets strategier för att uppnå nationella mål för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart.
  • Internationella talarna Prof. Dr. J. Rod Franklin, Kühne Logistics University och Prof. Eric Ballot, Mines ParisTech, HDR kommer till konferensen för att berätta om globala och europeiska trender inom transport och logistik.
  • Björn Hasselgren, Teknologie doktor, Kungliga Tekniska Högskolan samt ordförande i Infrastrukturkommissionen håller föredraget Hur möter vi framtidens utmaningar och får en effektivare infrastruktur?
  • Innovationskavalkad
    Korta presentationer från flera olika företag om nya innovationer och best practices inom hållbara och klimatsmarta transporter.
  • Se hela programmet för konferensen »

Press och media välkomnas att delta på konferensen

Anmälan sker till Simon Ungman, pressansvarig, Lindholmen Science Park, 031-764 70 21, simon.ungman@lindholmen.se.

För mer information om konferensen kontakta Sofie Vennersten, programansvarig Closer, 031-764 70 16, sofie.vennersten@lindholmen.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom styrkeområdena transport, ICT, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans driver innovation för samhällsutveckling. I över 15 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten på regional, nationell och internationell nivå.

E-post: info@lindholmen.se

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Lindholmen Software Development Day 26 oktober - Hur förändras vårt samhälle och beteende med nya mjukvarutjänster?24.10.2017 11:32Pressinbjudan

”The Software Society - The interaction between our changing behavior, our society, and the new landscape of Software Services” – Det är temat för årets Lindholmen Software Development Day, som anordnas för trettonde året i rad. Konferensprogrammet är det vassaste hittills och eventets drygt 600 platser har varit fulltecknade sedan i juni.

Innovativa storbolag driver satsning för framtidens transporter3.10.2017 16:18Pressmeddelande

I en allt mer komplex och digitaliserad bransch där automation, elektromobilitet och uppkopplade fordon är framtiden ställs nya krav på arbetssätt. Autoliv, Ericsson, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity invigde därför idag MobilityXlab på Lindholmen Science Park. Bolagen vill stärka sin position i framkant av en föränderlig fordonsbransch för att i samverkan med startups utveckla och visa upp säkrare och effektivare transporter för framtiden.

Kraftsamling för framtidens transportlösningar i Drive Swedens projekt inom regeringens samverkansprogram28.9.2017 15:46Pressmeddelande

Smartare och mer hållbara lösningar karakteriserar de aktiviteter som Drive Sweden på uppdrag av regeringen kommer att leda inom ’Nästa generations resor och transporter’ - ett av de fem nationella samverkansprogram som regeringen lanserat och finansierar. Ett flertal av Drive Swedens partners, inklusive Volvo Cars, Volvo Bussar, Nobina, RISE och KTH, kommer att utveckla och prova helt nya sätt för hur vi förflyttar oss i våra städer, vilket kan skapa en stor och påtaglig samhällsnytta.

Lindholmen Science Park startar nationellt mediecenter7.9.2017 13:27Pressmeddelande

Lindholmen Science Park AB i Göteborg startar ännu ett högaktuellt och unikt forsknings- och innovationsprogram: Medier & demokrati. Satsningen stöds av bland andra Sveriges kommersiella medier samlade inom Tidningsutgivarna (TU), Public Service-bolagen Sveriges Radio och Sveriges Television och landets ledande medieakademier. Målet är att stärka publicistiken, journalistiken, det offentliga samtalet och demokratin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum