Universeum

PRESSINBJUDAN: Premiär för Miniverseum – stor satsning på barn 0–6 år

Dela

På fredag 29 oktober öppnar äntligen Miniverseum, en ny värld för alla små och deras vuxna. Här ger Universeum de yngsta barnen sammanhang och förståelse för hållbarhet och värdet av biologisk mångfald. Media välkomnas till förhandsvisning på torsdagen.

Miniverseum
Miniverseum

Miniverseum är Universeums stora satsning på barn 0–6 år. Syftet är att introducera biologisk mångfald och hållbar utveckling för nästa generation medborgare, innovatörer och beslutsfattare. I en ny miljö och med roliga aktiviteter ska barnen och deras vuxna tillsammans få lära sig att ta hand om jorden och alla som bor på den.

För Universeums besökare innebär satsningen flera nyheter:

  • En helt ny upplevelse där Förtrollade skogen, Stora havet, Gröna staden tillsammans bildar en upplevelse där verklighet möter magi. I Världen bortom gör fantasifull digital visualisering och sensorteknik det möjligt att resa till och interagera med korallrevet och urskogen.
  • Ett program anpassat för målgruppen, med guidningar, aktiviteter och uppdragspåsar att låna som genomförs på egen hand.
  • En ny familjelounge med bord och stolar, micro för barnmat och amningsbås i direkt anslutning till Miniverseum på plan 0.

Miniverseum har premiär fredag 29 oktober. På torsdagen presenterar vi Miniverseum för intresserad media. Utöver representanter från Universeum och Christina Backman, VD för Hasselbladstiftelsen, finns också barn och vuxna på plats under pressvisningen. Det är även möjligt att ta med egen testpatrull. Vänligen anmäl deltagande till charlotte.mansfield@universeum.se.

Dag: torsdag 28 oktober
Tid: 12.30
Plats: Universeum

OM SATSNINGEN

Satsningen har möjliggjorts av Hasselbladstiftelsen genom en donation om 15 miljoner kronor. Miniverseum är utvecklat av en projektgrupp på Universeum tillsammans med ett externt vetenskaplig projektråd. I det sitter Anna-Maria Andersson, lärare och pedagogista på Yrgo, Niklas Pramling, professor i pedagogik på Göteborgs universitet, Allison Perrigo, föreståndare för Gothenburg Global Biodiversity Centre och Ulrika Palme, universitetslektor vid Miljösystemanalys på Chalmers. Projektet fortgår med utveckling av digitala upplevelser och utbud för förskolan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Miniverseum
Miniverseum
Ladda ned bild

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

031–335 64 00http://www.universeum.se

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en kraftfull arena för utbildning och folkbildning inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Vårt stora hus mitt i Göteborg rymmer vetenskap och upplevelser om hela världen – från stora världshav och Amazonas regnskog till kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden. Vi ger barn och vuxna kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum