BranäsgruppenBranäsgruppen

Pressinbjudan: Premiär för Sveriges sydligaste Vasaloppscenter

Dela

Att komma igång med träning på snö tidigt på säsongen har tidigare varit en utmaning för längdåkare i södra Sverige. Men när Vallåsen Längdarena öppnar för första gången nu på fredag, 30 oktober, börjar ett nytt kapitel med nya möjligheter.

På anläggningen, som kan titulera sig som Sveriges sydligaste Vasaloppscenter, finns det snöfabriker som kan producera snö i plusgrader. Tack vare dessa kan Vallåsen garantera både en tidig öppning och en lång säsong – något som är unikt i södra Sverige och som snabbt fångade Vasaloppets intresse, vilket blev startskottet för ett spännande samarbete.

Vallåsens Längdarena kommer att erbjuda två spår på totalt 1,4 km och en arena för teknikträning. Under premiärdagen finns Vallåsens platschef, Jesper Malmquist, på plats för att berätta mer om denna unika satsning, tekniken bakom snöfabrikerna och dess möjligheter, samt samarbetet med Vasaloppet.

Välkommen till Vallåsen Längdarenas premiär
Tid: Fredag 30 oktober kl. 09.00

Plats: Vallåsen Längdarena, Yllevad 154, 31298 Våxtorp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum