Svenska institutet

Pressinbjudan: Presidentvalet i USA – hur påverkar det oss?

Dela

Den 8 november avgörs presidentvalet i USA efter den kanske smutsigaste kampanjen i landets historia. Oavsett resultat kommer valutgången att få stora konsekvenser – nationella såväl som globala. Vad har valet för betydelse för Sverige, och vad får valresultatet för konsekvenser för relationerna mellan Sverige och USA i framtiden?

Tisdagen den 25 oktober klockan 9.00 bjuder Svenska institutet in till ett frukostsamtal som tar sin utgångspunkt i ett alltmer polariserat USA. Medverkande i panelen är: Jonas Hafström, Sveriges f.d. ambassadör i USA; Sara Stenholm, programledare för Sveriges Radios USA-valpodd och tidigare utrikeskorrespondent i New York; Per Frykebrant, PR-konsult och tidigare kampanjarbetare för Hillary Clinton; samt Johan Ingerö, välfärdsansvarig på Timbro, debattör och skribent på bland annat amerikanskpolitik.se. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg på Svenska institutet.

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast måndag den 24 oktober klockan 15.00.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Tisdagen den 25 oktober klockan 9.00-10.00 (frukost serveras från klockan 8.30)


Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum