Svenska institutet

Pressinbjudan: Presidentvalet i USA – hur påverkar det oss?

Dela

Den 8 november avgörs presidentvalet i USA efter den kanske smutsigaste kampanjen i landets historia. Oavsett resultat kommer valutgången att få stora konsekvenser – nationella såväl som globala. Vad har valet för betydelse för Sverige, och vad får valresultatet för konsekvenser för relationerna mellan Sverige och USA i framtiden?

Tisdagen den 25 oktober klockan 9.00 bjuder Svenska institutet in till ett frukostsamtal som tar sin utgångspunkt i ett alltmer polariserat USA. Medverkande i panelen är: Jonas Hafström, Sveriges f.d. ambassadör i USA; Sara Stenholm, programledare för Sveriges Radios USA-valpodd och tidigare utrikeskorrespondent i New York; Per Frykebrant, PR-konsult och tidigare kampanjarbetare för Hillary Clinton; samt Johan Ingerö, välfärdsansvarig på Timbro, debattör och skribent på bland annat amerikanskpolitik.se. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg på Svenska institutet.

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast måndag den 24 oktober klockan 15.00.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Tisdagen den 25 oktober klockan 9.00-10.00 (frukost serveras från klockan 8.30)


Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum