Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens med anledning av coronaviruset

Dela

Antalet sjuka som vårdas på länets sjukhus för covid19 ligger på en mycket hög nivå. Smittspridningen befinner sig på en platå och påverkar samhället på ett allvarligt sätt. I måndags fick landet nya skärpta nationella råd som gäller under lång tid framöver.

Media hälsas välkomna till en digital presskonferens onsdag 16 december där kommunledningen kommer att redogöra för de åtgärder som görs och berätta om läget i kommunen och hur det påverkar verksamheterna.

Medverkande:

Johan Fritz, stadsdirektör

Stefan Österström, socialdirektör

Göran Isberg, utbildningsdirektör

Tid och plats: Onsdag 16 december klockan 12.00. Presskonferensen hålls i digital form via Teams och kommer att sändas live på www.jonkoping.se.

De journalister som önskar delta ombeds att anmäla sig till press@jonkoping.se i god tid före presskonferensen och sedan logga in via länken nedan tio minuter innan. Reportrar som deltar på konferensen ombeds att ha sin kamera och ljud påslaget när de ska ställa frågor efter dragningarna.

Join Microsoft Teams Meeting

Learn more about Teams

Tillgång till sändningen: De medier som önskar sända presskonferensen på sina egna hemsidor kan bädda in sändningen med den här länken:

https://www.youtube.com/watch?v=3C8_mGDPbiM&feature=youtu.be

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum