Linköpings kommun

Pressinbjudan: Prisutdelning i årets trädgårdstävling

Dela

Härnebackens servicehus vann årets trädgårdstävling för servicehus och vårdbostäder. Prissumman är 25 000 kronor. På andra plats kom Gåsens vårdboende och på tredje plats Brushanens vårdboende.

Det är femte året i rad som Linköpings kommun arrangerar en trädgårdstävling för servicehus och vårdbostäder. Äldrenämndens ordförande Mikael Sanfridson (S) delar ut priset.

Tid: fredag 9 september klockan 13.30
Plats: Härnebackens servicehus, Härnegatan 61, Ljungsbro

Juryns motivering:

Första pris går till Härnebackens servicehus för att de med stort engagemang hos personal och boende har omvandlat enhetens tre små innergårdar, som tidigare inte lockade till utevistelse, till sociala mötesplatser. Enheten har tagit fram en flerårsplan för hur de ska skapa en aktivitetsträdgård. Enhetens ”årshjul” visar på en aktiv planering för att få med årstiderna och högtiderna i en föränderlig trädgård som kan nyttjas året om.

Den centrala innergården, den blåa, fick 2015 andrapris i trädgårdstävlingen och används vid enhetens fritidsaktiviteter så ofta vädret tillåter. Trädgården har utvecklats ytterligare med flera olika sittgrupper och har en stor variation av både blommande växter och köksväxter samt många dekorativa inslag i grönskan.

De två andra innergårdarna, den gröna och den röda, har under senaste året rustats upp med nymålade utemöbler och blommande växter i stora krukor. Där finns möjlighet för de boende till egna aktiviteter eller att sitta ner och koppla av i mindre eller större grupper.

På andra plats kom Gåsens vårdboende och på tredje plats kom Brushanens vårdboende. Prissumman är 15 000 kronor respektive 10 000 kronor.

Välkommen till prisutdelningen!

För ytterligare information kontakta Gunilla Carnstam, projektledare på omsorgskontoret, telefon 013-20 84 21. Verksamhetschefen på Härnebackens servicehus, Anna-Karin Wallman, nås på telefon 013-20 63 42.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum