Trafikverket

Pressinbjudan: Projekt Hallandsås bjuder in till informationsträff inför avslutningen av projektet

Dela

Den 13 december öppnar Hallandsåstunneln för trafik. Samtidigt öppnar de nya stationerna i Barkåkra, Förslöv och Båstad. Under hösten sker tester av anläggningen och övningar äger rum.

Måndagen den 21 september bjuder projektet in media för att ge en lägesrapport om vad som pågår och återstår i projektet. Vi kommer även att informera om invigningen. Besöket inkluderar en visning av tunneln.  

Datum och tid: Måndagen 21 september 2015, 10.00-13.00.
Plats: Vi samlas i utställningslokalen på Projekt Hallandsås projektkontor, Vistorpsvägen 96 i Förslöv.
Anmälan: Görs genom att meddela namn och mobilnummer till kommunikatör Magnus Alm, 0705-91 21 17,  magnus.alm@trafikverket.se   

Bilaga: Bild inifrån Hallandsåstunneln.

Om Projekt Hallandsås och Västkustbanan
Ett dubbelspår ökar järnvägskapaciteten genom Hallandsås för både person- och godstrafik. Tågens godsvikt kan fördubblas, antalet tåg öka från fyra till 24 per timme och tågens hastighet öka från 80 till 200 km i timmen. Dessutom förbättras säkerheten genom att 20 farliga plankorsningar längs sträckan byggs bort. Trafikstarten äger rum i december 2015.

Nyckelord

Kontakter

Magnus Alm, kommunikatör, 0705-91 21 17
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Inifrån Hallandsåstunneln. Bild:Trafikverket
Inifrån Hallandsåstunneln. Bild:Trafikverket
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum