Trafikverket

Pressinbjudan: Projekt Marieholmsbanan visar spårbyggnad mellan Eslöv och Teckomatorp

Dela

Trafikverket håller på att rusta upp Marieholmsbanan med nytt spår och nya kontaktledningar. Det byggs också en ny station i Marieholm. I december ska upprustningen vara klar.

Media välkomnas för att kunna se spårbyggnation mellan Marieholm och Teckomatorp. Det kommer också att finnas möjlighet att få se brobygget på Smålandsvägen i Eslöv.

Tid: 2 juni klockan 10.00

Plats: Södergatan 2, Eslöv (Trafikverkets projektkontor)

Anmälan till pressvisningen görs till presskommunikatör Denny Josefsson senast 1 juni.
E-post
denny.josefsson@trafikverket.se
Mobil: 070-826 02 79


Läs mer:
För att öka säkerheten och göra järnvägen på Marieholmsbanan tryggare för boende kommer ett tiotal oskyddade plankorsningar att stängas. Istället bygger vi tre nya underfarter. En underfart ersätter gångfållan i Marieholm och en ersätter Norregatan i Eslöv, som kommer att stängas för biltrafik.
Smålandsvägen i Eslöv kommer även den att gå under järnvägen. Den underfarten byggs för både gång-, cykel- och biltrafik.

Upprustningen ska vara klar i december 2016 och projektet samfinansieras mellan Trafikverket, Region Skåne och Eslövs kommun.

http://www.trafikverket.se/nara-dig/Skane/projekt-i-skane-lan/Marieholmsbanan-EslovTeckomatorp/

Kontakter

Kontaktperson
Jan Källqvist
Projektledare
Tel: 010-123 22 57

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum