Trafikverket

Pressinbjudan: Provåk Citybanan – före invigningen

Dela

Nu ligger spåret på plats längs Citybanans sex kilometer långa tunnel. Här kommer pendeltågen att susa fram 2017, men redan nu får medierna chans att följa med på en tur.

Rallarna intog Citybanan den 9 juli 2014. Nu har de lagt spår i hela tunneln, mellan station Stockholms södra och Tomteboda. Bit för bit har spåret pusslats ihop, ofta med rälsbitar så korta som 20 meter.

För första gången erbjuds nu tillfälle att åka tåg i Citybanan, en förhandsvisning av den anläggning som fortfarande byggs och som öppnar för allmänheten 2017. På tågturen kör vi förbi den byggnadstekniskt kluriga passagen under Maria Magdalena kyrka, genom sänktunneln i Riddarfjärden, vi upplever de nybyggda pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan och ser glasväggarna som avgränsar spåren från plattformarna.

Pressen inbjuds att åka med på denna första tågtur genom Citybanan. Vi åker från Stockholms södra till Tomteboda och tillbaka igen i en dieseldriven motorvagn. Infrastrukturminister Anna Johansson har redan löst biljett. Med på resan är också Citybanans projektchef Kjell-Åke Averstad och projektledare Per-Eric Metso.

Plats: Station Stockholms södra, utanför entrén på Swedenborgsgatan 20

Tid: Torsdag den 14 januari, klockan 13:00

Obligatorisk föranmälan till:
Jenny Ryderstedt, kommunikatör projekt Citybanan, 010-123 61 61 eller jenny.ryderstedt@trafikverket.se. Svar senast onsdag 13 januari klockan 12:00. Föranmälan är obligatorisk eftersom antalet platser i tåget är begränsat.

Nyckelord

Kontakter

Jenny Ryderstedt, kommunikatör projekt Citybanan, 010-123 61 61
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum