Linköpings kommun

Pressinbjudan: Pulsbanker sysselsätter 150 ungdomar i sommar

Dela

I sex stadsdelar i Linköping har kommunen under sommaren startat upp så kallade Pulsbanker för barn och unga. Här finns möjlighet att gratis låna sommarprylar, aktivitetsmaterial och delta på olika aktiviteter. Nu har 150 ungdomar fått sommararbete på Pulsbankerna.

– Ungdomar som skapar aktiviteter för ungdomar, bättre lösning kan man inte få. Våra sommarjobbare vet ju precis vad som är roligt och vad som efterfrågas av de sommarlovslediga barnen. Utifrån det planerar de vad som ska hända på Pulsbankerna under sommaren, säger Viktoria Wisén, verksamhetschef UngPuls, Linköpings kommun.

Pulsbanker finns under vecka 25 till och med 30 i Berga, Ekholmen, Ryd, Lambohov, Ljungsbro och Skäggetorp. Utöver Pulsbankerna anställer kultur- och fritidsförvaltningen ytterligare drygt 150 ungdomar som sommarjobbar hos olika idrottsföreningar i kommunen. 

Media bjuds in till pressträff vid en pulsbank för att få en inblick i verksamheten. På pressträffen deltar Viktoria Wisén, verksamhetschef Ung Puls samt feriearbetande ungdom.

Datum: Tisdag 22 juni
Tid: 13:00
Plats: Pulsbanken i Ryd vid aktivitetsparken

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum