Pressinbjudan rapportsläpp – Så lyckas arbetsgivare och anställda med utlandstjänsten
Många svenskar som jobbar utomlands har svårt med omställningen i yrkeskultur eller drabbas av en skattechock när de kommer hem. Det visar en ny rapport som PTK presenterar på ett lunchseminarium för arbetsgivare som vill veta hur processen för arbete utomlands kan bli bättre för både arbetsgivare och anställda.
På seminariet presenterar PTK den nya rapporten Arbeta Utomlands och ger bakgrunden till den nylanserade rådgivningssajten arbetautomlands.se. Därefter följer ett scensamtal med en HR-kunnig panel med lång erfarenhet av att hantera utlandstjänstgöring
Medverkande
Cecilia Calais, Head of Global International Mobility, Ericsson
Mattias Niinisaari, ombudsman Jusek
Catarina Israelsson, Global Mobility, Sandvik.
Samtalet leds av Magnus Anclair.
Om rapporten Arbeta Utomlands
Rapporten Arbeta Utomlands bygger på intervjuer med 100 HR-chefer och HR-managers ur Novus webbpanel, samt kvalitativa intervjuer med 8 större svenska företag med utsända medarbetare. Rapporten ger bland annat konkreta tips som underlättar arbetet innan, under och efter att en anställd har varit utsänd. Rapporten omfattar även resultat från intervjuer med 265 privata tjänstemän kring hur utlandstjänstgöringen påverkar karriären och hur erfarenheterna kan tas tillvara av arbetsgivare.
Tid: Den 22 november, klockan 11.45-13.00
Plats: Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, 111 53 Stockholm
Journalister är välkomna att anmäla sig till jennie.zetterstrom@reformklubben.com
Välkommen!
Nyckelord
Kontakter
Jonas MellqvistKommunikationschef
070-7865458Om
Förhandlings- och samverkansrådet PTK är en organisation för 26 fackförbund som representerar 850 000 privatanställda tjänstemän. Vi arbetar för bättre villkor och ökad trygghet – på jobbet, mellan jobb och efter jobbet. Våra uppdrag berör i första hand pensioner och försäkringar, arbetsmiljö, inflytande och omställning.
Följ PTK
Abonnera på våra pressmeddelanden.
Senaste pressmeddelandena från PTK
PTK och Svenskt Näringsliv överens om bättre villkor i omställningsavtal11.1.2019 08:49:00 | Pressmeddelande
Betalda studier, ersättning även för den som blivit uppsagd på grund av sjukdom och sänkta avgifter för företagen. Det är resultatet av en överenskommelse mellan PTK och Svenskt Näringsliv om nya villkor i omställningsavtalet för privatanställda tjänstemän.
Parterna bildar råd för samverkan i EU-frågor1.10.2018 09:05:00 | Pressmeddelande
Idag har LO, PTK och Svenskt Näringsliv bildat Arbetsmarknadens EU-råd för att tillvarata parternas gemensamma intressen i arbetsmarknadsfrågor på EU-nivå.
Fler unga ser värdet av tjänstepension14.9.2018 08:45:00 | Pressmeddelande
För nästan alla är tjänstepension den löneförmån som har störst ekonomiskt värde. Allt fler tycker också att det är den viktigaste förmån en arbetsgivare kan erbjuda. Särskilt stor är ökningen bland yngre. Totalt sett tycker nära sex av tio att tjänstepensionen är den viktigaste förmånen. Det visar nya siffror från Sifo som presenteras inför Tjänstepensionens dag.
Fler tar ut tjänstepension efter 65 år4.7.2018 10:22:52 | Pressmeddelande
De som har tjänstepensionen ITP tar ut sin pension allt senare. Det visar statistik som den fackliga arbetsmarknadsparten PTK presenterar i en ny rapport idag. Därmed utmanas bilden att tjänstepensionen är ett hinder för ett längre arbetsliv.
Tjänstemännens förtroende för privata pensionsrådgivare har rasat19.2.2018 07:28:00 | Pressmeddelande
En ny undersökning från PTK visar att var tredje privatanställd tjänsteman har fått en mer negativ bild av privata pensions- och försäkringsrådgivare under det senaste året. Vi ser också att turerna kring finansbolaget Allra har skadat tjänstemännens förtroende för pensionsbranschen.
Pensionen får sex av tio att undvika deltid30.1.2018 07:32:00 | Pressmeddelande
Rädslan för en lägre pension är det viktigaste skälet att inte jobba deltid. Det anser 63 procent av de privatanställda tjänstemän som inte vill jobba deltid. Men pensionen påverkas inte så negativt som många tror av deltidsarbete. Viktigare är den strukturella diskrimineringen av kvinnor på arbetsmarknaden. Det framgår av en ny rapport från den fackliga samverkansorganisationen PTK.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum