Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Regnbågscafé på träffpunkt för äldre i samband med East pride

Dela

I helgen fylls Norrköping av kärlek när East Pride arrangeras den 26-27 maj. På Träffpunkt St. Persgatan 134 vill vård- och omsorgskontoret uppmärksamma det viktiga arbete som pågår med att skapa trygga rum för hbtq-personer och ge alla samma rätt att älska den man vill.

Maria Ackerfors och Gunilla Kern är initiativtagare till Regnbågscafé.
 

Träffpunkt St. Persgatan 134 kommer att hålla i ett Regnbågscafé fredagen den 25 maj. Besökare och medarbetare får möjlighet att lyssna till två föreläsningar på temat äldre och hbt. Efteråt blir det mingel, musik och fika till självkostnadspris.

Media är varmt välkomna att delta för att prata och mingla med besökare.

Medverkande:
Föreläsare Ann Mari Lindqvist som sitter i styrelsen för Regnbågens seniorboende på Gärdet i Stockholm. Regnbågens seniorboende är Europas första seniorboende för hbt-personer.

Föreläsare Andreas Nilsson från Arbetets museum kommer att presentera projektet HBTQ-seniorer – en insamling av både vackra och sorgliga livsberättelser från äldre homo-, bisexuella och transpersoner.

Datum: fredagen den 25 maj
Tid: klockan 13.30-15.00
Plats: St. Persgatans träffpunkt för äldre

Kontaktperson:
Maria Ackerfors
Titel: aktivitetsledare St. Persgatans träffpunkt för äldre
Telefon: 011-15 50 87

______________________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum