Trafikverket

Pressinbjudan: Rekordmånga arbeten i Stockholmstrafiken i sommar

16.5.2017 09:42 | Trafikverket

Dela

I takt med att Stockholm växer ökar kravet på framkomlighet i staden. Vi presenterar några av de trafikförbättrande åtgärder som görs under sommaren och hur vi samarbetar för att minimera påverkan på trafiken.

Tid: 18 maj 2016, 09.30-10.30

Plats: Stockholmsrummet, Kulturhuset (entré från Plattan), Stockholm

På plats finns Jonas Eliasson, Stockholms stads trafikdirektör, Sara Catoni, biträdande förvaltningschef på Stockholms läns landsting, och Helena Sundberg regionchef på Trafikverket. Tillsammans berättar de om utmaningarna med den kraftigt växande staden, och hur vi samverkar kring de nödvändiga åtgärderna i trafiksystemet.

Dessutom presenteras ett urval av de större arbeten som utförs i Stockholm under sommaren. (En komplett lista tillhandahålls som pressmaterial.)

Även representanter för Nacka kommun och Solna stad medverkar.

Efter pressträffen finns tid för intervjuer.

Varmt välkommen!

Trafikverket - Stockholms stad - Stockholms läns landsting - Solna stad - Nacka kommun

Kontakter

Eventuella frågor kring pressträffen besvaras av:
Thomas Pihl, kommunikationsansvarig, Trafikverket, 070-279 14 77
Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum