Trafikverket

Pressinbjudan: Resultatkonferens Trafiksäkerhet 26 april

24.4.2017 08:56 | Trafikverket

Dela

I år fyller Nollvisionen 20 år och mycket har hänt under dessa år. Hur såg trafiksäkerhetsutvecklingen ut 2016? Vilka insatsområden är allra viktigast att prioritera och arbeta med när det gäller att öka säkerheten i vägtrafiken. Nu vässas arbetet i och med regeringens nystart för Nollvisionen.

Varje år redovisar Trafikverket i samarbete med Transportstyrelsen och VTI en rapport där man analyserar trafiksäkerhetsutvecklingen i Sverige. Resultatet analyseras i antalet dödade och allvarligt skadade samt i ett antal insatsområden som pekats ut som allra viktigast att arbeta med och som ger störst effekt när det gäller att öka säkerheten i vägtrafiken.

Konferensen inleds av infrastrukturminister Anna Johansson, tillsammans med Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon och Jonas Bjelfvenstam, vikarierande generaldirektör för Transportstyrelsen. Under konferensen diskuteras nya satsningar för ökad säkerhet på vägarna. Utifrån analysen av trafiksäkerhetsutvecklingen arbetar vi tillsammans med olika åtgärder som bidrar till Nollvisionen– ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

Datum: Onsdag den 26 april 2017
Tid: Klockan 10.00 – 16.00
Plats: Mälarsalen, Münchenbryggeriet, Torkel Knutssongatan 2, Stockholm

Press, radio och TV hälsas välkomna! Medtag presslegitimation eller motsvarande. Vid en särskild frågestund för media klockan 12.05–12.25 kan ni ställa era egna frågor till Johan Strandroth, analytiker, Trafikverket.

Läs mer om program och hålltider

Kontakter

För mer information
Ulrika Karlson, presskommunikatör, Trafikverket, 070 – 762 39 54
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum