Trafikverket

Pressinbjudan: Resultatkonferens Trafiksäkerhet 26 april

Dela

I år fyller Nollvisionen 20 år och mycket har hänt under dessa år. Hur såg trafiksäkerhetsutvecklingen ut 2016? Vilka insatsområden är allra viktigast att prioritera och arbeta med när det gäller att öka säkerheten i vägtrafiken. Nu vässas arbetet i och med regeringens nystart för Nollvisionen.

Varje år redovisar Trafikverket i samarbete med Transportstyrelsen och VTI en rapport där man analyserar trafiksäkerhetsutvecklingen i Sverige. Resultatet analyseras i antalet dödade och allvarligt skadade samt i ett antal insatsområden som pekats ut som allra viktigast att arbeta med och som ger störst effekt när det gäller att öka säkerheten i vägtrafiken.

Konferensen inleds av infrastrukturminister Anna Johansson, tillsammans med Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon och Jonas Bjelfvenstam, vikarierande generaldirektör för Transportstyrelsen. Under konferensen diskuteras nya satsningar för ökad säkerhet på vägarna. Utifrån analysen av trafiksäkerhetsutvecklingen arbetar vi tillsammans med olika åtgärder som bidrar till Nollvisionen– ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

Datum: Onsdag den 26 april 2017
Tid: Klockan 10.00 – 16.00
Plats: Mälarsalen, Münchenbryggeriet, Torkel Knutssongatan 2, Stockholm

Press, radio och TV hälsas välkomna! Medtag presslegitimation eller motsvarande. Vid en särskild frågestund för media klockan 12.05–12.25 kan ni ställa era egna frågor till Johan Strandroth, analytiker, Trafikverket.

Läs mer om program och hålltider

Kontakter

För mer information
Ulrika Karlson, presskommunikatör, Trafikverket, 070 – 762 39 54
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum