Umeå kommun

Pressinbjudan: Rundabordssamtal utifrån temat Motorburen ungdom

Dela

Under vintern 2021/2022 genomförde Fryshuset en kartläggning av motorintresserade ungdomar med stöd från ICA Stiftelsen. Fryshuset kommer att presentera sin kartläggning och analys.

Övergripande planering, Umeå kommun och ICA Handlarnas Förbund har bjudit in till ett rundabordssamtal om hur vi kan arbeta med utmaningarna kring stadens motorburna ungdom. I mötet kommer deltagarna att diskutera konstruktiva förslag för att tillvarata ungdomarnas intresse, samtidigt som det skapas trygghet och ordning på platser där ungdomar samlas.

Samtalet sker på P5 i Väven. Bland annat kommer Hans Lindberg kommunråd, Michael Rystedt lokalpolisområdeschef, Robert Gustafsson ICA Handlarnas Förbund, samt representanter från INAB, gator- och parker, Umeå veteranbilsklubb, Umeås kommun Näringsliv, företag och engagerade föräldrar att medverka.

Syftet med rundabordssamtalet är att samla de aktörer som arbetar med eller som ingår i, gruppen motorintresserade ungdomar och som kan komma med konstruktiva lösningar på de problem som ibland uppstår.

Du som journalist är inbjuden att ta del av slutsatserna från samtalet. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och intervjua de medverkande.

Tid och plats
P5, Väven – tisdag 29 mars klockan 15.00.

Kontakt för mer information
Kerstin Rörsch, Umebrå, Umeå kommun
090-16 16 25
kerstin.rorsch@umea.se

Robert R Gustafsson, ICA Handlarnas Förbund
08-553 399 28
robert.r.gustafsson@icahandlarna.se

Nyckelord

Kontakter

Kerstin Rörsch, Umebrå, Umeå kommun
090-16 16 25
kerstin.rorsch@umea.se

Robert R Gustafsson, ICA Handlarnas Förbund
08-553 399 28
robert.r.gustafsson@icahandlarna.se

Dokument

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umebrå är Umeå kommuns verksamhet för att förebygga brott. Sedan lång tid tillbaka har Umebrå haft ett nära samarbete med lokalpolis, näringsliv, föreningar och andra aktörer i Umeå för att förutsättningarna ska bli så goda som möjligt för att Umeå ska kunna växa tryggt och säkert.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum