Linköpings kommun

Pressinbjudan: Ryttartorpet flyttar till Gamla Linköping

Dela

Tisdag 23 januari är det dags för Ryttartorpet att få en ny placering i Vallaskogen, mellan Valla gård och stadskvarteren i Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Idag är Ryttartorpet placerat i Grenadjärparken vid Garnisonsområdet tillsammans med tre äldre uthus. Samtliga hus kommer att flyttas hela och lyftas på plats med en kran. I samband med flytten bjuder Friluftsmuseet Gamla Linköping bjuder in till en pressträff under tisdagen. OBS! Bra skor rekommenderas då vi rör oss i skogsterräng!

Tid: Tisdag 23 januari kl 11.00

Plats: Samling vid Kapellplanen i stadskvarteren (vid början av cykelvägen mot Valla gård)

Välkommen!

För ytterligare information kontakta:

Jessica Åkeson 013-20 88 87 jessica.akeson@linkoping.se

Hanna Wihlborg 013-26 33 42 hanna.wihlborg@linkoping.se

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum