Linköpings kommun

Pressinbjudan: Så blir Linköpings Regnbågsvecka 2019

Dela

På en pressträff presenterar RFSL Linköping tillsammans med Linköpings Kommun och Tekniska verken vad som kommer hända under Regnbågsveckan och vilka som medverkar. Nytt för i år är att Tekniska verken går in som medarrangör av Regnbågsveckan.

Foto: RFSL Linköping
Foto: RFSL Linköping

Tid: Den 6 maj klockan 10.00

Plats: Stadshuset Linköping

Linköpings Regnbågsvecka 2019 äger rum 20/5 - 26/5 med invigning på dagen mot queerfobi 17/5. Temat för i år är normkreativitet. Paraden äger rum den 25/5 med samling i Trädgårdsföreningen 13.30.

Syftet med Linköpings Regnbågsvecka och Regnbågsparad är att stärka HBTQ-personers livssituation och rättigheter samt att öka kunskapen kring HBTQ-personers levnadsvillkor bland såväl professionella som för en bredare allmänhet.

Regnbågsveckan och paraden ska belysa vikten av arbete för lika rättigheter, engagemang, respekt och inkludering och verka för ett fördomsfritt samhälle med nolltolerans för diskriminering och hatbrott.

Regnbågsveckan är en manifestation för ett jämställt samhälle där normer suddas ut och mångfald värderas. Det är en protest mot den situation som råder i världen idag, och en fest för hur långt vi ändå kommit på många håll i världen. Det är i synnerhet HBTQ-personers rättigheter som står i fokus med ett bredare underliggande budskap om allas lika värde.

På pressträffen presenteras hela programmet för årets Regnbågsvecka och Regnbågsparad. Under pressträffen släpps även hela listan på medverkande under veckan.

Borgmästare Lars Vikinge deltar på pressträffen.

Anmäl gärna ditt deltagande till sofie.berlin@linkoping.se innan fredag 3/5.   

Välkommen!

Kontakter

Robin Lo Holmlid, RFSL Linköping
linkopingsregnbagsvecka@linkoping.rfsl.se

Lana Brunell, kommunikatör Tekniska verken
lana.brunell@tekniskaverken.se

Bilder

Foto: RFSL Linköping
Foto: RFSL Linköping
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum