Svenska Friidrottsförbundet

Pressinbjudan: Så jobbar friidrotten för en bättre miljö

Dela

Every Breath Counts. Så heter en miljökampanj som World Athletics lanserar i Stockholm denna vecka. Tillsammans med svenska och kenyanska friidrottsförbundet lyfts miljöfrågorna på flera olika vis och på söndag bjuds media in till en aktivitet i samband med Stockholm Mini Marathon.

I samband med miljökonferensen Stockholm+50 inleds World Athletics kampanj Every Breath Counts som syftar till att få människor världen över att kräva tuffare mål och mer handlingskraft från såväl politiken som näringslivet när det gäller bekämpandet av luftföroreningar. Rent konkret vill WA förmå så många människor som möjligt att underteckna en Declaration for Clean Air.

Såväl internationella som svenska och kenyanska friidrottsförbundet har även undertecknat FN:s Sports for Climate Action Framework, en uppsättning principer som ska få den globala idrottsrörelsen att enas och samarbeta i kampen mot klimatförändringarna.

Innevarande vecka genomför de tre förbunden tillsammans en rad aktiviteter och både fredag och lördag hålls möten med såväl politiker som representanter för Stockholm Environment Institute.

På söndag välkomnas media till Östermalms IP där miljösamarbetet mellan friidrottsförbunden manifesteras i samband med Stockholm Mini Marathon. Representanter för de tre förbunden finns på plats – bland andra Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers och hans kenyanska motsvarighet Jackson Tuwei – liksom svenska 400-metersesset Moa Hjelmer och kenyanske löparlegendaren David Rudisha.

10.00 inleds aktiviteten och journalister som vill diskutera friidrott och miljö hälsas varmt välkomna!

Kontaktperson på plats: Stefan Olsson, Svensk Friidrotts generalsekreterare – stefan.olsson@friidrott.se alternativt 0703-49 21 41.

HÄR kan ni läsa mer om friidrottens aktiviteter under miljökonferensveckan i Stockholm.

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum