Uppsala kommun

Pressinbjudan: Så ser planen ut för nya Uppsala C

Dela

Välkomna på pressträff i samband med att utvecklingsplanen för nya Uppsala centralstation överlämnas till respektive ordförande för kommun- och regionstyrelsen. Under träffen ges en presentation av planen.

Uppsala kommun har under de senaste åren arbetat fram en plan för hur Uppsala centralstation ska byggas om för att bäst möta stadens utveckling. På tisdag den 24 maj presenteras utvecklingsplanen och lämnas över till politikerna.

På plats för att ta emot utvecklingsplanen för vidare behandling och beslut finns Erik Pelling (S), ordförande kommunstyrelsen, och Emelie Orring (M), ordförande regionstyrelsen.

Michael Eriksson, strategisk samhällsplanerare på Uppsala kommun, kommer att presentera utvecklingsplanen tillsammans med den anlitade arkitektfirman.

Tid: Tisdag 24 maj, 12.15-13.00
Plats: Magasin X, Sidenvävargatan 17. Lokal hänvisas i entrén.

Medverkande

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande

Emelie Orring (M) regionstyrelsens ordförande

Michael Eriksson, strategisk samhällsplanerare, Uppsala kommun

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Magasin X får Uppsala kommuns arkitekturpris 202220.6.2022 11:48:03 CEST | Pressmeddelande

Årets Uppsala kommuns arkitekturpris går till Magasin X vid Uppsala Central. Detta kontorshus i trä öppnar för nya sätt att arbeta både flexibelt och framtidsinriktat. – Magasin X visar att det går att kombinera god arkitektur med innovation och hållbarhet. Uppsalaborna kan vara stolta över hur mycket av det vi bygger som är av så pass hög kvalitet, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande och medlem i juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum