Trafikverket

Pressinbjudan: Så ska geofencing införas i våra städer

Dela

Torsdag den 6 december presenterar Trafikverket tillsammans med samarbetspartners en gemensam handlingsplan för att införa geofencing i större skala i våra städer.

Geofencing i våra städer
Geofencing i våra städer

Välkommen att ta del av handlingsplanen som är en gemensam kraftsamling kring digitalisering av transportsystemet för säkra och hållbara stadsmiljöer. Handlingsplanen pekar ut insatser och prioriterade aktiviteter som behövs för att fordon ska röra sig på människors villkor i våra städer.

Tid: Torsdag den 6 december, klockan 10.30–11.15.
Plats: Visual Arena, Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3–5, Göteborg. 

Medverkande: Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket, Maria Krafft, trafiksäkerhetsdirektör, Trafikverket, Stefan Eglinger, trafikdirektör Göteborgs stad, Mikael Ranhagen, enhetschef Stockholms stad Trafikkontoret.

Anmälan 
Anmäl dig senast tisdag 4 december till Ulrika Karlsson, press- och mediestrateg, Trafikverket, ulrika.a.karlsson@trafikverket.se telefon 070-762 39 54

Nyckelord

Kontakter

Ulrika Karlsson, press- och mediestrateg, 070-762 39 54

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Geofencing i våra städer
Geofencing i våra städer
Ladda ned bild
Maria Krafft, trafiksäkerhetsdirektör, Trafikverket. Fotograf: Hans Ekestang
Maria Krafft, trafiksäkerhetsdirektör, Trafikverket. Fotograf: Hans Ekestang
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum