Svenska institutet

Pressinbjudan: Så uppfattas Sverige i Kina

Dela

Hur mycket vet och bryr sig kineser om Sverige? Vad förknippar de Sverige med? Och hur ser de på svenskar? Under Almedalsveckan presenterar Svenska institutet, tillsammans med Kairos Future, resultaten från en ny undersökning om Sverigebilden i Kina. Studien presenteras på Kinadagen, måndagen den 4 juli klockan 16.00, i aulan på Campus Gotland.

Undersökningen, som har gjorts av Kairos Future på uppdrag av Sveriges ambassad i Peking och med stöd från Svenska institutet, publiceras på Svenska institutets hemsida på måndag den 4 juli klockan 10.00.


VAR? Aulan på Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby

NÄR? Måndag 4 juli, klockan 16.00-16.40


Läs mer om Svenska institutets deltagande under Almedalsveckan 2016

Se hela programmet för Kinadagen i Almedalen

Svenska institutets studie om Sverigebilden i Kina (obs! Publiceras först på måndag den 4 juli klockan 10.00)

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum