Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Så vill Norrköpingsborna att nya centralstationen byggs

Dela

Under hösten har Norrköpingsborna kunnat lämna synpunkter på hur den nya centralstationen kan utformas i samband med att Ostlänkens nya järnvägsspår ska dras genom Butängen. Kommunen har tagit fram tre alternativ och nu redovisas vilket av dem som kommunens invånare föredrar. Media hälsas välkomna till digital pressträff!

Under dialogen har kommunen besökt olika offentliga plaster och några gymnasieskolor. Den största delen av dialogen har skett via webben, där det både hållits ett webbinarium, invånare har lämnat synpunkter via ett webbformulär och engagerat sig via sociala medier. Filmen som visualiserar de olika stationsalternativen har visats över 50 000 gånger på Facebook. 

Med tanke på den rådande pandemin genomförs pressträffen digitalt. Du kan följa den live via kommunens play-kanal. För att ha möjlighet att ställa frågor och se presentationer behöver du vara med via Skype.

Datum: tisdag 3 november
Tid: klockan 11:30
Plats: Skype och play.norrkoping.se/live

Här ansluter du till mötet via Skype.

Här kan du se pressträffen live och ladda ner rörliga bilder.

Medverkande: Lars Stjernkvist (S) och Fredrik Björkman (M) som  ingår i Norrköping kommuns förhandlingsgrupp, projektledare Josef Erixon och kommundirektör Martin Andreae. Medverkar via Skype gör också, kommunikationsstrateg Kristin Blomgren samt Kikki Liljeblad (S) som också sitter i förhandlingsgruppen.

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon:070-527 26 27

Josef Erixon
Titel: projektledare
Telefon: 0767-60 30 71
________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun stöttar näringslivet inför julhandeln27.11.2020 13:30:00 CETPressmeddelande

För att stötta handeln i Norrköping föreslår kommunen att tillfälligt och utan avgift för näringsidkarna, ta bort de utpekade försäljningsplatserna. Detta möjliggör att fler ska kunna nyttja den allmänna platsmarken till försäljning och varuexponering, till exempel möjlighet att flytta ut försäljningen från butiken. – Den lokala handeln har drabbats väldigt hårt av de restriktioner som råder och behöver stöd för att ens överleva. Genom att göra det möjligt att kunna bedriva försäljning utomhus eller erbjuda smidig upphämtning, kan människor lättare hålla avstånd och samtidigt stötta detaljhandeln i Norrköping, säger Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum