Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Så vill Norrköpingsborna att nya centralstationen byggs

Dela

Under hösten har Norrköpingsborna kunnat lämna synpunkter på hur den nya centralstationen kan utformas i samband med att Ostlänkens nya järnvägsspår ska dras genom Butängen. Kommunen har tagit fram tre alternativ och nu redovisas vilket av dem som kommunens invånare föredrar. Media hälsas välkomna till digital pressträff!

Under dialogen har kommunen besökt olika offentliga plaster och några gymnasieskolor. Den största delen av dialogen har skett via webben, där det både hållits ett webbinarium, invånare har lämnat synpunkter via ett webbformulär och engagerat sig via sociala medier. Filmen som visualiserar de olika stationsalternativen har visats över 50 000 gånger på Facebook. 

Med tanke på den rådande pandemin genomförs pressträffen digitalt. Du kan följa den live via kommunens play-kanal. För att ha möjlighet att ställa frågor och se presentationer behöver du vara med via Skype.

Datum: tisdag 3 november
Tid: klockan 11:30
Plats: Skype och play.norrkoping.se/live

Här ansluter du till mötet via Skype.

Här kan du se pressträffen live och ladda ner rörliga bilder.

Medverkande: Lars Stjernkvist (S) och Fredrik Björkman (M) som  ingår i Norrköping kommuns förhandlingsgrupp, projektledare Josef Erixon och kommundirektör Martin Andreae. Medverkar via Skype gör också, kommunikationsstrateg Kristin Blomgren samt Kikki Liljeblad (S) som också sitter i förhandlingsgruppen.

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon:070-527 26 27

Josef Erixon
Titel: projektledare
Telefon: 0767-60 30 71
________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum