Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Pressinbjudan: Särskilt boende provar VR-glasögon

Dela

Norrköpings kommun har investerat i välfärdsteknik för 4,2 miljoner kronor. Möjligheten kom genom statligt stimulansmedel, där pengarna var öronmärkta. Nu förs den nya tekniken in bland annat inom äldrevården och effekterna är positiva. På torsdag är media välkomna när tekniken testas på ett särskilt boende.

– Vi ser redan flera fördelar, bland annat ökad aktivering och stimulans på nya kreativa sätt. Till exempel används en robotkatt på några boenden för personer med demenssjukdom. När personalen pratar om att det är dags att ge katten frukost, så blir det lättare för många att komma upp ur sängen, säger Malin Wahlberg, vård- och omsorgskontorets välfärdsteknolog.

Malin Wahlberg arbetade tidigare som undersköterska på ett särskilt boende men hjälper nu i sin roll som välfärdsteknolog verksamheterna att börja använda den inköpta tekniken. Hon förklarar att de äldre är allt mer teknikvana och nyfikna. Dessutom blir det möjligt för medarbetarna att med nya metoder och ny teknik skapa mer tid för mänsklig kontakt och omtanke. Det ger människor större frihet att välja hur man vill leva sina liv.

– Med VR-glasögon kan äldre och personer med funktionsnedsättning till exempel besöka platser som de inte kan ta sig till annars, eller aktivera kroppen genom spel istället för traditionell motion, säger Malin Wahlberg.

Media hälsas välkomna!

Datum: torsdag 21 mars
Tid:
klockan 10.00
Plats:
Kolonigatan 18

Kontakt:

Malin Wahlberg
Titel: välfärdsteknolog
Telefon: 011-157530

Lina Fahlén
Titel: verksamhetschef verksamhetsutvecklingsenheten
Telefon: 011-151037

________________________________________________________________

Avsändare: Andreas Schander, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum