Svenska institutet

Pressinbjudan: Satirens roll i samhället – om att bygga broar eller murar?

Dela

Satiren kan vara ett effektivt verktyg för att skapa diskussion och engagemang. Men hur fungerar egentligen humor och satir som redskap för att närma sig svåra frågor och främja relationer med andra länder? Vilken funktion fyller satiren i dagens samhälle? Och är det okej att skämta om allt?

I samband med lanseringen av boken Facing the Climate bjuder Svenska institutet in till frukostsamtal om satirens roll i samhället torsdagen den 19 maj klockan 08:30 - 09:30. Med i panelen är Magnus Bard, illustratör och tecknare på DN:s ledarredaktion; Andreas Berg, professor i illustration vid Konsthögskolan i Oslo; och Birgitta Tennander, projektledare på Svenska institutet. På plats finns även illustratörerna Helene Lindholm, Love Antell och Riber Hansson. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg på Svenska institutet. 

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast onsdag 18 maj kl. 15.00.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Torsdagen den 19 maj klockan 08:30 - 09:30 (frukost serveras från klockan 8.00)


Varmt välkommen!


Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum