Svenska institutet

Pressinbjudan: Satirens roll i samhället – om att bygga broar eller murar?

Dela

Satiren kan vara ett effektivt verktyg för att skapa diskussion och engagemang. Men hur fungerar egentligen humor och satir som redskap för att närma sig svåra frågor och främja relationer med andra länder? Vilken funktion fyller satiren i dagens samhälle? Och är det okej att skämta om allt?

I samband med lanseringen av boken Facing the Climate bjuder Svenska institutet in till frukostsamtal om satirens roll i samhället torsdagen den 19 maj klockan 08:30 - 09:30. Med i panelen är Magnus Bard, illustratör och tecknare på DN:s ledarredaktion; Andreas Berg, professor i illustration vid Konsthögskolan i Oslo; och Birgitta Tennander, projektledare på Svenska institutet. På plats finns även illustratörerna Helene Lindholm, Love Antell och Riber Hansson. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg på Svenska institutet. 

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast onsdag 18 maj kl. 15.00.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Torsdagen den 19 maj klockan 08:30 - 09:30 (frukost serveras från klockan 8.00)


Varmt välkommen!


Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum