Svenska institutet

Pressinbjudan: Satirens roll i samhället – om att bygga broar eller murar?

Dela

Satiren kan vara ett effektivt verktyg för att skapa diskussion och engagemang. Men hur fungerar egentligen humor och satir som redskap för att närma sig svåra frågor och främja relationer med andra länder? Vilken funktion fyller satiren i dagens samhälle? Och är det okej att skämta om allt?

I samband med lanseringen av boken Facing the Climate bjuder Svenska institutet in till frukostsamtal om satirens roll i samhället torsdagen den 19 maj klockan 08:30 - 09:30. Med i panelen är Magnus Bard, illustratör och tecknare på DN:s ledarredaktion; Andreas Berg, professor i illustration vid Konsthögskolan i Oslo; och Birgitta Tennander, projektledare på Svenska institutet. På plats finns även illustratörerna Helene Lindholm, Love Antell och Riber Hansson. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg på Svenska institutet. 

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast onsdag 18 maj kl. 15.00.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Torsdagen den 19 maj klockan 08:30 - 09:30 (frukost serveras från klockan 8.00)


Varmt välkommen!


Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum