Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Sätt Norrköping i rörelse

Dela

Vi mår bra av rörelse. Ändå ökar stillasittandet och vi rör på oss allt mindre. Nu har Norrköpings kommun dragit igång ”Sätt Norrköping i rörelse”, som ska inspirera Norrköpingsborna till mer rörelse.

Inom Sätt Norrköping i rörelse finns ett nätverk som på bara två år har vuxit till att omfatta hela Norrköpings kommun, Region Östergötland, RF-SISU och Länsstyrelsen. Det som för alla samman är viljan att få fler Norrköpingsbor i rörelse. Det är tillsammans vi kan skapa förändring och vi vill få med oss alla Norrköpingsbor i denna positiva rörelse.

Välkomna till en pressträff där Ida Persson Tiborson och Sara Birgersson berättar om plattformen Sätt Norrköping i rörelse.

Medverkande: Ida Persson Tiborson, strateg, kultur- och fritidskontoret och Sara Birgersson, folkhälsostrateg, kommunstyrelsens kontor, Norrköpings kommun.

Datum: tisdagen den 29 juni
Tid: klockan 10.00
Plats: Informationsskylten Vrinneviskogen

Kontakt:
Ida Persson Tiborson
Titel: strateg kultur- och fritidskontoret
Telefon:011-15 29 54

Sara Birgersson
Titel: folkhälsostrateg kommunstyrelsens kontor
Telefon: 011- 15 11 61

___________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum