Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Second chance schools europeiska nätverk bjuder in till Youth Summit i Norrköping

Dela

Second Chance School firar 20 år och i samband med firandet arrangeras ett ”Youth summit” - ett ungdomsmöte - under en hel vecka för medlemmarna i det europeiska nätverket E2C i Norrköping mellan den 19-25 maj.

Till Norrköping kommer elever och lärare från nio olika skolor i Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Polen, Danmark, Portugal och Sverige. Totalt blir det närmare 100 personer.
– Second Chance School i Norrköping har deltagit i alla Youth summit som har arrangerats av nätverket, sedan starten 1999, och har nu den stora glädjen att för andra gången få stå som arrangör, säger Fia Björde, rektor Second Chance School i Norrköping.

Årets tema för Youth summit är ”Meet the future with SCS”. Veckan innehåller flera spännande aktiviteter. I samarbete med Visualiseringscenter, Arbetets museum, Kulturkammaren och Hagagymnasiets Ledarskapsprogram arrangeras workshops på årets tema. En mängd teamworkaktiviteter står på schemat samt en heldag på Kolmårdens djurpark. Parallellt med ungdomsmötet arrangeras ett lärarmöte för nätverkets lärare.

– Att få ge våra ungdomar den här upplevelsen känns riktigt roligt! Det är ungdomar som sällan eller aldrig har varit utomlands och får här möjlighet att träffa ungdomar från Europas alla hörn under roliga och spännande former, säger Fia Björde, rektor Second Chance School.

Second Chance School är ett aktivt nätverk utspritt över Europa med ett femtiotal skolor. Målet är att skapa fungerande vägar in på arbetsmarknaden för ungdomar med bristande baskunskaper och kompetens.
–Det här är en oerhört relevant form av utbildning för den här målgruppen. Nätverket och möjligheten att samla elever och lärare med samma erfarenheter här i Norrköping ger ungdomarna en förståelse för att de ingår i ett större sammanhang, säger Fredrik Franzén (L), ordförande i Second Chance styrgrupp.   

Deltagarna hälsas välkomna med en högtidlig välkomstceremoni i trapphallen i Rådhuset tisdagen den 21 maj. Kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång hälsar alla välkomna.

Torsdagen den 23 maj hålls en ”closing ceremony”, en avslutningsmiddag på Östgötaporten. Den internationella styrelsen, Lars Stjernkvist, Fredrik Franzén och Eva-Britt Sjöberg kommer att delta.

Media är välkomna att delta under både välkomstceremoni och under avslutningen.

Datum: tisdag den 21 maj och torsdag den 23 maj
Tid: välkomstceremonin kl: 14.00, avslutningsmiddagen kl: 19.00
Plats: Trapphallen i Rådhuset samt Östgötaporten

Kontakt:
Fia Björde
Titel: rektor, Second chance school
Telefon: 072-517 45 05

Fredrik Franzén (L)
Titel: ordförande för skolans styrgrupp, vice ordförande i utbildningsnämnden
Telefon: 070-981 75 16

________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum