Linköpings kommun

Pressinbjudan: Shanazi delar ut diplom på kommunfullmäktige

Dela

I samband med Linköpings kommunfullmäktige delas diplom ut till tretton ungdomar som gått utbildning hos Shanazi Hjältar och Hjältinnor. De tretton ungdomarna ska bli ambassadörer i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck, och för demokrati och mänskliga rättigheter. Diplomen delas ut av borgmästare Helena Balthammar.

Tid: Tisdag 27 februari kl. 14:00.

Plats: Fullmäktigesalen, Linköpings stadshus.

Shanazi Hjältar och Hjältinnor är en verksamhet inom Linköpings kommun, som arbetar för att uppnå en attitydförändring bland unga män och kvinnor som lever i hederskulturer. Detta sker genom utbildning av ungdomar, som sedan ska arbeta med att skapa dialog med ungdomar som utsätts för eller utsätter andra för hedersrelaterat förtryck.

I år har sju tjejer och sex killar i åldrarna 16 - 22 år deltagit i den årslånga utbildningen. De ska nu själva arbeta med föreläsningar, klassrumsbesök, fritidsgårdsbesök, tjej- och killgrupper i förebyggande syfte och direkt stöd till individer.

Ytterligare information kan lämnas av projektledare Houshyar Kafashi, telefon 072-734 96 69.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum