Svenska institutet för standarder, SIS

Pressinbjudan: SIS-seminarium 25/4 kl. 17 med Anders Borg och Ishtar Touilat

Dela

Media är välkomna till SIS eftermiddagsseminarium som handlar om hur den snabba tekniska AI-utvecklingen kan ta svensk exportmarknad till en högre nivå. Vid seminariet medverkar tidigare finansminister Anders Borg och Tietos innovationschef Ishtar Touailat. Seminariet avslutas med en paneldiskussion.

Datum och tid: 25 april, kl. 17:00
Plats: SIS, Swedish Standards Institute, plan 9, Solnavägen 1E, Stockholm

Program
16:30 Registrering och fika
17:00 Anders Borg
18:00 Ishtar Touailat
18:25 Gemensam paneldiskussion och frågor från publiken till talarna
18:45 Prisutdelning av Årets ordförande och Årets kommitté

Du får möjlighet att lyssna till tidigare finansminister Anders Borg som kommer att tala om hur den snabba teknikutvecklingen inom bland annat AI kommer att påverka svensk konkurrenskraft framöver, hur han ser på Brexit och dess påverkan på EU:s inre marknad och möjligheter och hot med dagens geopolitiska situation med Trump i USA och Xi Jinping i Kina. Han tar oss också med på en betraktelse om hur den snabba teknikutvecklingen inom bland annat AI kommer att påverka svensk konkurrenskraft framöver och ifall det är nästa stora kliv uppåt för svensk exportmarknad.

Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare, en av Sveriges mäktigaste kvinnor och Sveriges främsta innovationstalang, berättar om hur hon leder Tietos förändringsarbete inom områden som AI, innovation och digital hälsa. Vilka konsekvenser ser hon på kort och lång sikt av AI- och Internet of Things-utvecklingen? Blir det ett smartare digitalt samhälle – och vad ska alla riktiga människor göra framöver? Och vad kommer detta att ställa för krav på politiken och näringslivet och på den enskilde individen?

Anmälan och övrig information

SIS kommunikationschef, se nedan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska institutet för standarder, SIS
Svenska institutet för standarder, SIS
Solnavägen 1 E/Torsplan
113 65 Stockholm

08 - 555 520 00https://www.sis.se

Svenska institutet för standarder, SIS, är en del av ISO och CEN, ett nätverk av experter som arbetar för att skapa internationella standarder. Hos oss kan aktörer inom näringsliv och offentlig sektor ta initiativ och samverka för best practice som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger en smart och hållbar samhällsutveckling.

SIS projektleder både svenskt och internationellt arbete med att ta fram standarder och verkar för att de används. Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.

Följ Svenska institutet för standarder, SIS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet för standarder, SIS

Första standarden för patientdelaktighet i personcentrerad vård12.10.2020 07:46:29 CESTPressmeddelande

De flesta vårdverksamheter i Sverige sätter patientdelaktighet högt på agendan med ambition att vården ska utgå från patientens behov, resurser och förutsättningar. Men hur kan vi veta att det görs och hur når verksamheterna dit? Nu finns för första gången en EU-standard för minimikrav för patientdelaktighet i personcentrerad vård. – Målet är en effektivare vård genom att patienter blir mer engagerade i sin hälso- och sjukvård. Såväl patienter som personal kommer att må bättre, säger Karl Swedberg, seniorprofessor och ordförande i den svenska standardiseringskommittén.

Svenskt ledarskap för global standard inom miljöaspekter i textil8.7.2020 08:32:24 CESTPressmeddelande

Politiska initiativ, innovativ forskning och inte minst konsumenters ökande hållbarhetsintresse pekar mot ett behov av ökad cirkularitet inom textilområdet. Enbart modeindustrin står för upp emot tio procent av de globala utsläppen av växthusgaser*. Många initiativ har tagits och nya lösningar tas fram. Men det saknas gemensamma grunder för arbetet, något som standardisering nu ska bidra med. Ett svenskt standardförslag blir global ISO-standard och det handlar om att sätta en gemensam terminologi för miljöaspekter i textil.

Ny handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbruk1.7.2020 09:01:51 CESTPressmeddelande

– Syftet är att handboken ska fungera som ett stöd för dem som vill rapportera om sin skogsråvara och för dem som befinner sig längre fram i värdekedjan som hjälp vid deras kravställan. Den kan även fungera som en kunskapskälla om svenskt skogsbruk, säger Maria Gustafsson på Svenska institutet för standarder, SIS, som varit koordinator för projektet. Handboken är ett resultat av ett brett samarbete.

Brist på standarder för additiv tillverkning i metall24.6.2020 09:00:20 CESTPressmeddelande

Additiv tillverkning, även kallad 3D-printning, i metall är en relativt ny teknik som utvecklats snabbt och haft en stark marknadstillväxt. Men brist på standarder riskerar att bli ett hinder i utvecklingen och fortsatt tillväxt. Det framkommer i en kartläggning som genomförts av metallforskningsinstitutet Swerim, SIS, Chalmers tekniska högskola och RISE. Resultatet ska nu användas till att utveckla standardiseringen på området.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum