Svenska institutet för standarder, SIS

Pressinbjudan: SIS-seminarium 25/4 kl. 17 med Anders Borg och Ishtar Touilat

Dela

Media är välkomna till SIS eftermiddagsseminarium som handlar om hur den snabba tekniska AI-utvecklingen kan ta svensk exportmarknad till en högre nivå. Vid seminariet medverkar tidigare finansminister Anders Borg och Tietos innovationschef Ishtar Touailat. Seminariet avslutas med en paneldiskussion.

Datum och tid: 25 april, kl. 17:00
Plats: SIS, Swedish Standards Institute, plan 9, Solnavägen 1E, Stockholm

Program
16:30 Registrering och fika
17:00 Anders Borg
18:00 Ishtar Touailat
18:25 Gemensam paneldiskussion och frågor från publiken till talarna
18:45 Prisutdelning av Årets ordförande och Årets kommitté

Du får möjlighet att lyssna till tidigare finansminister Anders Borg som kommer att tala om hur den snabba teknikutvecklingen inom bland annat AI kommer att påverka svensk konkurrenskraft framöver, hur han ser på Brexit och dess påverkan på EU:s inre marknad och möjligheter och hot med dagens geopolitiska situation med Trump i USA och Xi Jinping i Kina. Han tar oss också med på en betraktelse om hur den snabba teknikutvecklingen inom bland annat AI kommer att påverka svensk konkurrenskraft framöver och ifall det är nästa stora kliv uppåt för svensk exportmarknad.

Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare, en av Sveriges mäktigaste kvinnor och Sveriges främsta innovationstalang, berättar om hur hon leder Tietos förändringsarbete inom områden som AI, innovation och digital hälsa. Vilka konsekvenser ser hon på kort och lång sikt av AI- och Internet of Things-utvecklingen? Blir det ett smartare digitalt samhälle – och vad ska alla riktiga människor göra framöver? Och vad kommer detta att ställa för krav på politiken och näringslivet och på den enskilde individen?

Anmälan och övrig information

SIS kommunikationschef, se nedan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska institutet för standarder, SIS
Svenska institutet för standarder, SIS
Solnavägen 1 E/Torsplan
113 65 Stockholm

08 - 555 520 00http://www.sis.se

Svenska institutet för standarder, SIS, är en del av ISO och CEN, ett nätverk av experter som arbetar för att skapa internationella standarder. Hos oss kan aktörer inom näringsliv och offentlig sektor ta initiativ och samverka för best practice som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger en smart och hållbar samhällsutveckling.

SIS projektleder både svenskt och internationellt arbete med att ta fram standarder och verkar för att de används. Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.

Följ Svenska institutet för standarder, SIS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet för standarder, SIS

Ett sekel av standarder – nu får SIS nytt namn och utseende7.5.2019 09:21:21 CESTPressmeddelande

Den nästan 100-åriga svenska standardiseringsorganisationen SIS byter namn och visuell identitet. Förkortningen har hängt med sedan 1922 men namnet har ändrats flera gånger. – De senaste åren har vi moderniserat den svenska standardiseringsverksamheten, så nu fräschar vi också upp vårt utseende. Vi ändrar också vårt namn från Swedish Standards Institute till Svenska institutet för standarder så att vårt namn stämmer överens med förkortningen SIS, säger Thomas Idermark, vd.

Bättre beslut när miljöpåverkan uttrycks i pengar18.3.2019 08:00:26 CETPressmeddelande

En ny ISO-standard ska hjälpa företag att värdera sin miljöpåverkan. Initiativet är svenskt. SIS, Swedish Standards Institute, har lett det globala arbetet med initiativtagaren Swedish Life Cycle Center vid Chalmers och dess samarbetspartners. – En anledning till att hållbar utveckling inte går tillräckligt snabbt är att den inte är hopkopplad med ekonomin säger Bengt Steen vid Swedish Life Cycle Center.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum