Svenska institutet för standarder, SIS

Pressinbjudan: SIS-seminarium 25/4 kl. 17 med Anders Borg och Ishtar Touilat

Dela

Media är välkomna till SIS eftermiddagsseminarium som handlar om hur den snabba tekniska AI-utvecklingen kan ta svensk exportmarknad till en högre nivå. Vid seminariet medverkar tidigare finansminister Anders Borg och Tietos innovationschef Ishtar Touailat. Seminariet avslutas med en paneldiskussion.

Datum och tid: 25 april, kl. 17:00
Plats: SIS, Swedish Standards Institute, plan 9, Solnavägen 1E, Stockholm

Program
16:30 Registrering och fika
17:00 Anders Borg
18:00 Ishtar Touailat
18:25 Gemensam paneldiskussion och frågor från publiken till talarna
18:45 Prisutdelning av Årets ordförande och Årets kommitté

Du får möjlighet att lyssna till tidigare finansminister Anders Borg som kommer att tala om hur den snabba teknikutvecklingen inom bland annat AI kommer att påverka svensk konkurrenskraft framöver, hur han ser på Brexit och dess påverkan på EU:s inre marknad och möjligheter och hot med dagens geopolitiska situation med Trump i USA och Xi Jinping i Kina. Han tar oss också med på en betraktelse om hur den snabba teknikutvecklingen inom bland annat AI kommer att påverka svensk konkurrenskraft framöver och ifall det är nästa stora kliv uppåt för svensk exportmarknad.

Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare, en av Sveriges mäktigaste kvinnor och Sveriges främsta innovationstalang, berättar om hur hon leder Tietos förändringsarbete inom områden som AI, innovation och digital hälsa. Vilka konsekvenser ser hon på kort och lång sikt av AI- och Internet of Things-utvecklingen? Blir det ett smartare digitalt samhälle – och vad ska alla riktiga människor göra framöver? Och vad kommer detta att ställa för krav på politiken och näringslivet och på den enskilde individen?

Anmälan och övrig information

SIS kommunikationschef, se nedan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska institutet för standarder, SIS
Svenska institutet för standarder, SIS
Solnavägen 1 E/Torsplan
113 65 Stockholm

08 - 555 520 00https://www.sis.se

Svenska institutet för standarder, SIS, är en del av ISO och CEN, ett nätverk av experter som arbetar för att skapa internationella standarder. Hos oss kan aktörer inom näringsliv och offentlig sektor ta initiativ och samverka för best practice som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger en smart och hållbar samhällsutveckling.

SIS projektleder både svenskt och internationellt arbete med att ta fram standarder och verkar för att de används. Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.

Följ Svenska institutet för standarder, SIS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet för standarder, SIS

Kostnadsfria standarder ska underlätta organisationers krishantering21.4.2020 09:01:06 CESTPressmeddelande

Som en följd av corona-utbrottet tillgängliggörs nu kostnadsfritt ett antal ISO-standarder som företag och andra organisationer kan använda som stöd i sin krishantering kring den pågående covid-19-pandemin. Det handlar om standarder för riskhantering, krishantering, samhällssäkerhet och kontinuitetshantering. SIS erbjuder nu svenska företag och organisationer att använda sig av dessa standarder kostnadsfritt under en begränsad tid.

Kostnadsfria standarder ska underlätta för företag att lägga om produktion15.4.2020 10:08:35 CESTPressmeddelande

Som en följd av corona-utbrottet tillgängliggörs nu kostnadsfritt ett antal globala ISO-standarder som kan användas i samband med covid-19-pandemin. Standarderna omfattar bland annat anestesi och respiratorer, biokompatibilitet av medicinteknik och molekylärbiologisk analys. SIS erbjuder nu svenska företag och organisationer att använda sig av dessa standarder kostnadsfritt under en begränsad tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum