Trafikverket

Pressinbjudan: Sista pusselbiten lagd för att cykla säkrare mellan Göteborg och Kungälv

Dela

Under september kommer Trafikverket att färdigställa den sista sträckan mellan Kungälv och Göteborg som saknat gång- och cykelväg. Sträckan är fem kilometer lång och går mellan Rödbo och Kärra. Därmed kommer trafikanterna på ett säkrare sätt kunna ta sig mellan de två städerna.

Det möjliggör att människor lättare kan transportera sig på ett sätt som är bra för hälsan, miljön och samhället.

Media bjuds in att delta vid en officiell invigning av den fem kilometer långa sträckan, den sista länken på den 20 kilometer långa cykelvägen mellan Göteborg och Kungälv.

Tid: Onsdag 4 september, samling kl. 16.30
Plats:
Eventplats och tillfällig parkering finns där Rösbovägen slutar mot Ellesbovägen. Se bifogad karta

Trafikverkets Generaldirektör Lena Erixon kommer att delta i en cykelkaravan i samband med invigningen, där film- och fototillfälle ges. Representanter för Kungälvs kommun, Göteborgs stad samt personer från lokala cykelklubbar kommer också att finnas på plats.
Möjlighet till enskilda intervjuer kommer att ges.

Trafikstart för den nya sträckningen kommer att ske under september månad.

Läs mer om Trafikverkets arbete med cykeltrafiken, en viktig del i ett hållbart transportsystem:
https://www.trafikverket.se/om-oss/var-verksamhet/sa-har-jobbar-vi-med/nationell-strategi-for-okad-och-saker-cykeltrafik/

Läs mer om nya sträckningen https://www.trafikverket.se/nara-dig/Vastra-gotaland/vi-bygger-och-forbattrar/vag-574-karrarodbo-gang--och-cykelvag/

Kontakter

För anmälan: Pär Aronsson, Presskommunikatör Trafikverket, par.aronsson@trafikverket.se, 072-141 80 74

Bilder

Karta eventplats
Karta eventplats
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Påminnelse pressinbjudan: Ny Skurubro – för ökad framkomlighet och hållbart resande2.12.2019 10:54:15 CETPressinbjudan

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstadsregioner. Det ställer höga krav på infrastrukturens anpassning. Trafikverket utvecklar, tillsammans med viktiga aktörer, samhället för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt - en förutsättning för regionen ska fortsätta att vara en attraktiv plats för alla att leva och arbeta i. Trafikverket vill tillsammans med Nacka kommun hälsa media varmt välkomna till en presentationsfika av den nya Skurubron – för ökad framkomlighet och hållbart resande. När: torsdagen den 5 december 2019, klockan 10.00 Var: Kvarnvägens ände mot Skurubron Deltagare Helena Sundberg, regionchef på Trafikverket region Stockholm Åse Wallin, projektledare för nya Skurubron på Trafikverket Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande på Nacka Kommun Lena Dahlstedt, stadsdirektör på Nacka kommun Efter presentationen finns möjligheten att intervjua deltagarna. Presslegitimation och föranmälan krävs. För anmälan, frågor och intervjuförfrågningar vänligen kontakt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum