Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Smygpremiär av filmen Moa Martinsson – Landsmodern

Dela

Ett år efter inspelningen av de stora scenerna med närmare 500 Norrköpingsbor som statister, får nu Maj Wechselmanns långfilm om Moa Martinsson premiär på Cnema. Filmen är till stor del inspelad i Norrköping med stöd av Norrköpings filmfond. Inbjudan till smygpremiären går ut till sammanlagt 400 gäster, som alla varit involverade i produktionen.

Pressbild
Pressbild

Nu är det dags lokal smygpremiär av filmen ”Moa Martinsson – Landsmodern”. Maj Wechselmann bjuder tillsammans med ABF Östergötland och Norrköpings filmfond in till två förhandsvisningar, som ett sätt att tacka alla de från lokala teaterföreningar, körer, skolor, studieförbundet ABF, museum med flera, som medverkat och engagerat sig i produktionen. På fredag den 8 februari klockan 18:00 går filmen upp på biografen Cnemas ordinarie program.

Media inbjuds till smygpremiären.

Datum: torsdag den 7 februari
Tid: från 17:00 finns möjlighet att träffa regissören
Plats: Cnema, Kungsgatan 56, Norrköping

Varmt välkommen!

Om filmen
Filmen beskrivs som ett dokudrama om Moa Martinssons liv som mamma, författare och politiskt engagerad. Moa skrev tidigt om våldtäkt och våld i hemmet och nådde ut till svenska kvinnor med sina böcker, vilket bidrog till att förändra könspolitiken. Enligt Ebba Witt-Brattström, som medverkar i filmen och även har varit med och skrivit manus, är Moa Martinson en av de första personerna att uppmärksamma det som i nutid går under hashtagen #Metoo. Filmen skildrar även den fattiga industrislummen i Norrköping kring år 1900, som Moa ofta lyckades beskriva med humor och sarkasm. Filmen har producerats med stöd av SVT, Norrköpings filmfond, Konstnärsnämnden, Film i Öst, Arbetarrörelsens Kulturfond och Nynäshamns Kultur- och fritidsnämnd.

Läs mer om filmen här

Kontaktperson:
Hanna Hannerz
Titel: projektledare förhandsvisningarna
Telefon: 0739-55 01 74

______________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Årets utdelning av stipendier och utmärkelser inom kultur och idrott15.8.2019 08:00:00 CESTPressinbjudan

Sju stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrott- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut. Det är första gången stipendierna och utmärkelserna delas ut samtidigt och det sker under högtidliga former i samband med Norrköpings symfoniorkesters konsert med Rickard Söderberg på stora scenen i Vasaparken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum