Högskolan i Halmstad

Pressinbjudan: Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning

Dela

På fredag, den 26 november, är det dags för Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning på Högskolan i Halmstad. Totalt delas då 250 000 kronor ut till studenter för framstående examensarbeten.

Sparbanksstiftelsen Kronan delar årligen ut stipendier till studenter som har gjort framstående examensarbeten vid Högskolan i Halmstad, Blekinge tekniska högskola respektive Linnéuniversitetet.

Examensarbeten som belönas ska ha fokus på hög kreativitet, ny teknik, praktisk relevans, teknisk nytta, affärspotential, nyföretagande – eller göra stor samhällsnytta inom välfärd, hälsovård och offentlig sektor. Representanter för de tre lärosätena har analyserat examensarbetena mot stiftelsens kriterier. Därefter har en jury valt ut de totalt 29 belönade arbetena. Stiftelsen delar i år ut totalt 900 000 kronor för de tre lärosätena, varav 250 000 kronor går till studenter från Högskolan i Halmstad.

Media är välkomna att vara med under utdelningsceremonin. Förutom stipendiaterna medverkar också Sparbanksstiftelsen Kronans vd Lars Ekman, Swedbanks bankchef Cecilia Sjögren och Högskolan i Halmstads rektor Stephen Hwang.

TID: fredagen den 26 november 2021, klockan 9.50–12.00
PLATS: sal 1002, hus S, Högskolan i Halmstad

Välkomna!

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Ny tankesmedja på Högskolan i Halmstad ordnar öppen föreläsning om demokratin i klimatkrisens tid25.11.2021 15:05:40 CET | Pressmeddelande

Tankesmedjan Ideas har bildats för att skapa en mötesplats för aktuella samhällsfrågor med fakta och forskning i fokus. Ideas, som har sin hemvist vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad, bjuder in till föredrag, samtal och poddsändningar som berör många i samhället. Första aktiviteten på Ideas är föredraget Demokratin i klimatkrisens tid med Daniel Lindvall, forskare vid Uppsala universitet.

Hur ska kombinationen idrott och högre studier bli hållbar för elitidrottare?25.11.2021 09:15:00 CET | Pressmeddelande

Att kombinera en elitidrottssatsning med studier innebär att idrottare har en dubbel karriär, något som forskning visar kan vara utmanande. Hur hanterar elitidrottande högskolestudenter utmaningarna och hur kan stödet till individerna optimeras genom att etablera och utveckla utvecklingsmiljöer för dubbla karriärer? Det är fokus i en ny avhandling från Högskolan i Halmstad, som också har bidragit till nationella riktlinjer för elitidrottares dubbla karriärer i Sverige.

Trio får pris för innovation och samverkan och Hans Löfgren får årets pedagogiska pris12.11.2021 16:02:02 CET | Pressmeddelande

I dag, fredagen den 12 november, under firandet av akademisk högtid på Högskolan i Halmstad, delades lärosätets pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation ut. Vinnare av respektive pris är Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik, och Olga Torstensson, universitetsadjunkt i datornätverksteknik, Malin Bornhager, universitetsadjunkt i datornätverksteknik och Muhammad Ahsan Rasool, universitetsadjunkt i nätverksforensik.

Högskolan firar framgång och framsteg – 13 nya professorer installeras4.11.2021 10:55:39 CET | Pressmeddelande

Nästa fredag, den 12 november, firar Högskolan i Halmstad återigen akademisk högtid. Då installeras 13 nya professorer i sitt ämbete och 13 nya doktorer promoveras, däribland en hedersdoktor. Andra akademiska framgångar uppmärksammas, till exempel delas pedagogiska priset samt priset för samverkan och innovation ut – för såväl 2020 som 2021. På tisdag och onsdag, den 9 och 10 november, håller de nya professorerna och den nya hedersdoktorn installationsföreläsningar.

Högskolan stärker spetskompetensen inom informationsdriven vård26.10.2021 10:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sju forskare rekryteras för att ytterligare stärka lärosätets forskning och utbildning inom informationsdriven vård och hälsoinnovation. – Högskolan i Halmstad siktar på att, tillsammans med Region Halland, utveckla en ledande europeisk kompetensnod för informationsdriven vård. Våra nya medarbetare, deras kunskap och erfarenheter är viktiga steg mot detta mål, säger Thorsteinn Rögnvaldsson, tillträdande vicerektor för forskning vid Högskolan i Halmstad.

Inbjudan till pressträff: Forskningsprojektet Sweden-China Bridges rapport om batteribyte på tunga fordon30.9.2021 14:59:25 CEST | Pressmeddelande

Inom forskningsprojektet Sweden-China Bridge publiceras nu den andra omfattande studien i Kina med fokus på batteribyten för tunga fordon. I studien har man undersökt förekomsten av batteribyte (battery-swapping) för tunga elfordon, det vill säga att enkelt byta ett urladdat batteri mot ett fulladdat, i stället för att ladda batteriet med kabel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum