Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Stadsfinal i Kockduellen

Dela

Kockduellen är en nationell matlagningstävling för högstadieelever. Restaurang- och livsmedelsprogrammet på De Geergymnasiet arrangerar i samarbete med bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita tävlingen i Norrköping. Två vinnande grupper från varje deltagande skola ska nu mötas i en final.

Foto: Michael Brask
Foto: Michael Brask

Kockduellen är en nationell matlagningstävling för högstadieelever i årskurs 8 och 9, för att väcka intresse och kunskap om kockyrket och vilka möjligheter till karriärvägar som finns. Lärare och elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet på De Geergymnasiet har besökt de deltagande skolorna Erlaskolan Öst och Erlaskolan Södra i Norrköping, samt Berzeliusskolan i Linköping. Besöken har genomförts tillsammans med representanter från Visita, bransch- och arbetsgivarorganisationen för svensk besöksnäring, i syfte att berätta om tävlingen och kockyrket i stort.

En jury, bestående av lärare och elever, har i en utslagstävling utsett två vinnarlag från varje skola, som nu ska delta i stadsfinalen. Premisserna är en råvarukorg med ingredienser som de tävlande har 90 minuter på sig att laga till en varmrätt. Lagen coachas av elever från årskurs 2 och 3 på restaurang- och livsmedelsprogrammet. Vinnarlaget får kvala till riksfinalen som hålls i Stockholm den 7 februari. I priset ingår även att vara köksmästare för en dag på Scandic Hotels.

Media inbjuds att närvara vid stadsfinalen.

Datum: torsdag den 17 januari
Tid: klockan 8.30–14.00 (cirka)
Plats: Kvarnen, Västgötegatan 11 C, Norrköping

Varmt välkomna!

Kontaktperson:
Johan Larsson
Titel: lärare, restaurang- och livsmedelsprogrammet, De Geergymnasiet
Telefon: 0725-84 05 77

Fredrik Rygaard
Titel: lärare, restaurang- och livsmedelsprogrammet, De Geergymnasiet
Telefon: 0761-30 30 40

_______________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Foto: Michael Brask
Foto: Michael Brask
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Årets utdelning av stipendier och utmärkelser inom kultur och idrott15.8.2019 08:00:00 CESTPressinbjudan

Sju stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrott- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut. Det är första gången stipendierna och utmärkelserna delas ut samtidigt och det sker under högtidliga former i samband med Norrköpings symfoniorkesters konsert med Rickard Söderberg på stora scenen i Vasaparken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum