Linköpings kommun

Pressinbjudan: Stadsvernissage – den offentliga konsten 2020/2021

Dela

Välkommen att ta del av den offentliga konst som uppförts under 2020 och 2021. Lars-Ove Östensson, konstchef, och Gustaf Appelberg, kultur och fritidsnämndens ordförande (L), berättar om hur staden Linköping växer och utvecklas, och hur det påverkar antalet offentliga konstverk i stadsrummet.

Lördagen den 2 oktober sker en kollektiv invigning av de 26 nya offentliga konstverk som uppförts i Linköpings kommuns regi under 2020-2021. Media är välkommen till en pressvisning.

Tid: Torsdag 30 september klockan 11:00

Plats: Vid konstverket Målarmusslan på det nyupprättade Britta Holmströms torg.
Torget ligger strax söder om Stångebron, i anslutning till strandpromenaden, vid platsen för gamla brandstationen har det bildats en torgyta som fått namnet Britta Holmströms torg.

Anmäl ditt deltagande till: marie.hallerfelt@linkoping.se

Kontakter

Lars-Ove Östensson
Konstchef
Tfn: 013-20 73 12
E-post: lars-ove.ostensson@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Attendos uppdrag på Ånestads vårdboende avslutas6.10.2021 16:11:05 CEST | Pressmeddelande

Attendo kommer att lämna Ånestads vårdboende i förtid. Det står klart efter ett beslut i Äldrenämnden idag. "Att Attendo skulle avsluta sitt uppdrag har varit en tydlig inriktning från mig som ordförande. Det fanns inga andra alternativ med tanke på de allvarliga brister som har uppmärksammats i verksamheten. Det viktigaste för oss är att se till att de boende på Ånestad får en god vård och omsorg", säger Liselotte Fager (KD), Äldrenämndens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum