Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Stipendieutdelning på Stadshuset

Dela

Norrköpings kommun uppvaktar 2021 års kultur- och idrottsstipendiater vid en ceremoni på Stadshuset tisdagen den 24 augusti. Tio stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrotts- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut.

Stipendierna och utmärkelserna delas ut av Pernilla Wiberg, Olle Johansson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande, Päivi Johansson (M), 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige samt av RF-SISU Östergötland.

Musik kommer även att framföras av Jonathan Jessen, en av årets kulturstipendiater, tillsammans med andra musiker.

Media är välkomna att delta under utdelningen och det finns möjlighet att intervjua stipendiaterna före eller efter ceremonin.

Ceremonin genomförs med hänsyn till rådande restriktioner och rekommendationer kopplat till covid-19.

Datum: tisdagen den 24 augusti
Tid: klockan 16:30 öppnar portarna, klockan 17:00 startar ceremonin.
Plats: Stadshuset, Hotellgatan 3

Tidigare pressmeddelande om stipendiaterna

Kontakt:
Olle Johansson (S)
Titel: ordförande, kultur- och fritidsnämnden.
Telefon: 0730-20 17 20

Andreas Lind
Titel: handläggare, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 50 61

___________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum