Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Stipendieutdelning på Stadshuset

Dela

Norrköpings kommun uppvaktar 2022 års kultur- och idrottsstipendiater vid en ceremoni på Stadshuset torsdagen den 25 augusti.

Nio stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrotts- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut.

Stipendierna och utmärkelserna delas ut av Pernilla Wiberg, Maria Seyeler (S), kommunfullmäktiges ordförande, Per Ziljat (S) kultur- och fritidsnämndens ordförande, samt av RF-SISU Östergötland.

Musik kommer även att framföras av Vidar Karlsvärd, en av årets kulturstipendiater, tillsammans med andra musiker.

Media är välkomna att delta under utdelningen och det finns möjlighet att intervjua stipendiaterna före eller efter ceremonin.

Datum: Torsdagen den 25 augusti
Tid: Klockan 16:30 öppnar portarna, klockan 17:00 startar ceremonin.
Plats: Stadshuset, Hotellgatan 3

Mer information om stipendiaterna hittar du här.

Kontakt:
Per Ziljat (S)
Titel: ordförande, kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 011-15 29 94

Andreas Lind
Titel: handläggare, kultur- och fritidskontoret 
Telefon: 011-15 50 61

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Delegation från Bihac besöker Norrköpings kommun gällande demokrati och avfall3.10.2022 07:45:00 CEST | Pressinbjudan

Det kanske inte är det första som slår en när man står där med soppåsen i handen, men genom att sortera sina sopor bidrar man som kommuninvånare till den lokala demokratin. Genom en förstudie som finansieras av ICLD (Internationellt Centrum för Lokal Demokrati) är detta något som Norrköpings kommun och en delegation från Bihac i Bosnien fördjupar sig i under ett besök som genomförs i Norrköping nästa vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum