Stockholms stad

Pressinbjudan: Stor trädplantering på Vasagatan

Dela

Stockholms stad bygger om Vasagatan till en mer välkomnande, tryggare och levande stadsgata för att möta dagens och framtidens behov. I satsningen ingår även att skapa en grönare gata. Nu är det dags att plantera en stor del av gatans nya träd. Välkommen att medverka!

Projektområde Vasagatan.
Projektområde Vasagatan.

Tid: Onsdag 8 december 2021 klockan 11.30-12.30.

Plats: Vasagatan 40-42, i korsningen Vasagatan/Gamla Brogatans gågata.

Medverkande: Trafikdirektören Gunilla Glantz, stadsträdgårdsmästaren Elisabeth Rosenquist Saidac och trafikborgarrådet Daniel Helldén. På plats finns också representanter från fastighetsägarna inom Management Vasagatan – fastighetsägarna som är med och delfinansierar projektet – samt City i Samverkan.

Bakgrund och fakta om projektet

Vasagatan är en av Stockholms mest trafikerade gator. Dagligen passerar fler än 100 000 personer gatan till fots, på cykel och med buss, taxi och bil.

Ombyggnationen av Vasagatan pågår 2018-2022. Gatan förändras löpande och får bredare trottoarer, fler träd, fler sittplatser, ny belysning samt nya cykelbanor och cykelparkeringar. I utvecklingen av Vasagatan ingår även förbättring av cykelbanorna på Norra Bantorget, Östra Järnvägsgatan och Vasaplan.

Projektet finansieras av Stockholms stad. Tolv fastighetsägare är även med och delfinansierar projektet genom Management Vasagatan.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Projektområde Vasagatan.
Projektområde Vasagatan.
Ladda ned bild
Visionsbild Vasagatan vid Centralstationen. Bild: Sweco
Visionsbild Vasagatan vid Centralstationen. Bild: Sweco
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum