Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Susanna Christensen överlevde Förintelsen

Dela

Den 8 februari 1933 föddes Susanna Christensen som Zsuzsanna Lukács i Makó, Ungern. Den 16 juni 1944 transporterades familjen till koncentrationslägret Bergen-Belsen i Tyskland. I dag bor hon i Stockholm.

Den 15 april befriades lägret. Susanna överlevde och kom så småningom till Sverige. I dag är hon 87 år gammal och reser runt för att berätta om sitt liv som överlevare från Förintelsen.

Under demokrati- och människovärdedagarna besöker Susanna Hedvigs kyrka den 2 februari för att berätta om sina upplevelser.

Media är välkomna att kontakta henne för en telefonintervju inför hennes besök i Norrköping. Media är också välkomna att besöka Hedvigs kyrka den 2 februari.

För telefonintervju med Susanna eller övriga frågor runt veckans arrangemang kontakta Anne Olofsson, koordinator hållbar utveckling, Norrköpings kommun.

Datum: söndagen den 2 februari
Tid: klockan 17.30 - 19.00
Plats: Hedvigs kyrka, Norrköping

Kontakt:
Anne Olofsson
Titel: Koordinator Hållbar utveckling, utrednings- och utvecklingsenheten
Telefon: 011-15 11 20 eller 076-128 11 44

_____________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Länkar

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun skapar samverkansformer för att nå längre i arbetet med bortförda barn26.2.2020 09:58:34 CETPressmeddelande

I både Norrköpings kommun och andra kommuner är det inte ovanligt att en eller flera skolbänkar står tomma efter längre lov. I flera av dessa fall finns misstanke om att barnet förts bort för att könsstympas, giftas bort eller skickas på ett så kallat uppfostringsläger. Norrköping kraftsamlar nu för att hitta arbetsformer som mer effektivt förhindrar att barn förs bort och hålls kvar mot sin vilja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum