Universal Robots

Pressinbjudan: Svenska Cobotdagen

Dela
Välkommen på Svenska Cobotdagen. Den 4 maj kommer för första gången Svenska Cobotdagen arrangeras. En dag som fokuserar på kollaborativ robotik. Dagen arrangeras av Universal Robots och dess partners. Evenemanget går av stapeln i Stockholm och besökarna får ta del av både föreläsningar och mässa med många olika utställare som presenterar de senaste lösningarna inom automation.
Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots

Svenska Cobotdagen är ett heldagsevenemang med tidsrelevanta talare, ny teknik och applikationer med kollaborativ robotik. Dagen kommer att hållas i Västberga, Stockholm, hos Corpower Ocean. Dörrarna öppnas klockan 8:30 och programmet startar klockan 09:00 med öppningstal från Universal Robots som sedan lämnar över till Patrik Möller, VD för Corpower Ocean, som kommer hålla en presentation om vågkraft och framtidens energi. Dagen fortsätter med mässa med ett 25-tal robotstationer som visar upp ett brett urval av applikationer med kollaborativa robotar, samtidigt som det på scen kommer vara 20-minuters föreläsning om automation.

När: 4 maj klockan 9:00 - 16:30 (dörrarnas öppnas klockan 8:30)

Var: Corpower Ocean, Västberga Allé 60 i Hägersten/Stockholm

På plats kommer du tas emot av personal från Universal Robots som visar dig runt och kan svara på frågor. Om du önskar intervjua någon får du gärna säga till i förväg så att vi kan planera in det.

Anmälan för journalister är inte ett krav, men om du vet att du ska komma får du gärna meddela det till Karin Ahlgren så att vi är redo att ta emot dig när du kommer. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots är en ledande leverantör av kollaborativa robotar (cobotar) som används inom ett brett spektrum av branscher och inom utbildning. Universal Robots grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och syftar till att skapa en värld där människor arbetar med robotar, inte som robotar. Dess mission är enkel: Automatisering för alla. Överallt.

  • Sedan introduktionen av världens första kommersiellt gångbara cobot 2008 har Universal Robots utvecklat en produktportfölj som återspeglar en rad räckvidder och nyttolaster och har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. Ett omfattande ekosystem har vuxit fram kring företagets cobotteknik som skapar innovation, valfrihet för kunderna och ett brett utbud av komponenter, kit och lösningar som passar alla applikationer.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 100 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

SE Automation - ny återförsäljare för Universal Robots i Sverige24.3.2023 07:37:00 CET | Pressmeddelande

SE Automation blir robottillverkaren Universal Robots nästa återförsäljare i Sverige. Efterfrågan på kollaborativa robotar (cobotar) har ökat mycket, de är en viktig del för att kunna övervinna många företags utmaningar. Exempelvis att kunna ha produktionen på hemmaplan, bristen på kvalificerad personal och smart energianvändning. För att svara upp på den ökade efterfrågan kommer SE Automation bland annat bidra med sin kompetens inom svetsning, den stark förankringen även i norra Sverige och sitt stora tekniskt kunnande inom integration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum