Svenska institutet

Pressinbjudan: Svenska varor och värderingar – synergi eller motsättning?

Dela

Förtroende och långsiktiga relationer är en förutsättning för att Sverige på sikt ska kunna vara relevant och attraktivt för omvärlden. Men hur arbetar vi bäst i länder där demokrati och mänskliga rättigheter ännu inte är fullt utvecklade?

Torsdagen den 14 april 2016 bjuder Svenska institutet in till frukost och panelsamtal om Sverigefrämjande och relationsbyggande arbete i länder med bristande demokrati och mänskliga rättigheter. Hur talar vi om värderingsfrågor? Vilka verktyg behövs och vilka fallgropar finns?

Med i panelen är Rouzbeh Parsi, lektor i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet; Cherif Sayed, regionchef för Mellanöstern och Afrika på Business Sweden; Anna Sternbeck, chef enheten för ledarskapsprogram på Svenska institutet; och Hedda Krausz Sjögren, producent som bland annat arbetat med det internationella projektet Seven. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg och pressansvarig på Svenska institutet.

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast onsdagen den 13 april.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Torsdagen den 14 april klockan 8.30 - 9.30 (frukost serveras från kl. 8.00)


Varmt välkommen! 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum