Svenska institutet

Pressinbjudan: Svenska varor och värderingar – synergi eller motsättning?

Dela

Förtroende och långsiktiga relationer är en förutsättning för att Sverige på sikt ska kunna vara relevant och attraktivt för omvärlden. Men hur arbetar vi bäst i länder där demokrati och mänskliga rättigheter ännu inte är fullt utvecklade?

Torsdagen den 14 april 2016 bjuder Svenska institutet in till frukost och panelsamtal om Sverigefrämjande och relationsbyggande arbete i länder med bristande demokrati och mänskliga rättigheter. Hur talar vi om värderingsfrågor? Vilka verktyg behövs och vilka fallgropar finns?

Med i panelen är Rouzbeh Parsi, lektor i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet; Cherif Sayed, regionchef för Mellanöstern och Afrika på Business Sweden; Anna Sternbeck, chef enheten för ledarskapsprogram på Svenska institutet; och Hedda Krausz Sjögren, producent som bland annat arbetat med det internationella projektet Seven. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg och pressansvarig på Svenska institutet.

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast onsdagen den 13 april.

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Torsdagen den 14 april klockan 8.30 - 9.30 (frukost serveras från kl. 8.00)


Varmt välkommen! 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum