Svenska institutet

Pressinbjudan: Sverigebilden och kampen om talangerna – hur lockar vi internationell expertis?

Dela

Behovet av högkvalificerad arbetskraft och toppforskare i Sverige tycks bli allt större. Samtidigt söker sig förhållandevis få utländska experter hit. Vilken betydelse har bilden av Sverige för vår attraktionskraft, och vad krävs för att vi ska lyckas bättre i den globala talangjakten?

Onsdagen den 14 mars bjuder Svenska institutet in till frukost och panelsamtal om Sverigebilden och dess betydelse för att locka hit internationell expertis. Panelen består av PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens industri; Agneta Bladh, särskild utredare för internationalisering av svensk högre utbildning och ordförande i Vetenskapsrådets styrelse; samt Kurt Bratteby, chef för avdelningen för internationella relationer på Svenska institutet. Samtalet modereras av Anna Knutsson, pressansvarig på Svenska institutet.

Anmäl dig via e-post till anna.knutsson@si.se senast tisdagen den 13 mars. 

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm

NÄR? Onsdagen den 14 mars klockan 8.30-9.30 (frukost serveras från klockan 8.00) 

Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum