Umeå kommun

Pressinbjudan: Temadag om våld i nära relationer

Dela

Onsdag 9 oktober arrangerar ekonomiprogrammet på Dragonskolan en halv temadag om Aktuell juridik. Årets tema är “Våld i nära relationer”. Dagen består av föreläsning, workshop samt en paneldebatt och gästas av olika samhällsaktörer som jobbar med frågan.

Under förmiddagen deltar representanter från exempelvis UmeBrå, Kvinnojouren, Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten och Centrum mot våld. Dagen inleds med en föreläsning av åklagare med specialistkompetens inom ämnet och hålls för alla ekonomiprogrammets närmare 400 elever.

Därefter är det eleverna som läser inriktning juridik som får jobba med olika ”case” under handledning av lärare och representanter från olika samhällsaktörer i ämnet. Dagen avslutas med en paneldebatt där de inbjudna gästerna delar med sig av sina erfarenheter och resonerar kring de diskussioner som förts av och med eleverna.

För mer information kontakta:
Pernilla Öhrn
Lärare i företagsekonomi, juridik och entreprenörskap
090-16 52 39
pernilla.ohrn@umea.se

Sten Persson
Rektor, ekonomiprogrammet
076-147 80 87
sten.persson@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum